Gå till innehållet

Guiden: Konstnärsduo tar sig an konsumtionens baksida

Idag arbetar många konstnärer med verk som ska uppmärksamma oss på klimatförändringarna och dess konsekvenser. Två av dem är Clay Ketter och Michael Johansson som ställer ut på Kristinehamns konstmuseum.

Gör konst av det vi skrotat

Till 15 april UTSTÄLLNING. I The sultans of salvage har två konstnärer som arbetar med konsumtionssamhällets skrot parats ihop. Men Clay Ketters och Michael Johanssons installationer handlar inte i första hand om återvinning. Med sina skulpturer av inventarier från mänskligt liv vill de påminna oss om hur allvarlig situationen i världen är. På Kristinehamns konstmuseum.

Seminarium om nya politiken

21 mars SEMINARIUM. Nyligen presenterade regeringen den nya propositionen för gestaltad livsmiljö. Under en eftermiddag presenteras huvuddragen av representanter från myndigheter, akademi och bransch, som Byggherrarna och Chalmers. Arrangör för En ny politik för arkitektur, form och design är IQ Samhällsbyggnad. På IQ Samhällsbyggnad i Stockholm.

Ska göra renoveringarna bättre

22 mars SEMINARIUM. Temat för årets upplaga av Renoveringsdagen, som ordnas för femte gången, är Hållbar renovering – hur får vi det att hända? Föreläsarna kommer bland annat från Boverket, Näringsdepartementet och Botkyrkabyggen. Bakom dagen står Nationellt renoveringscentrum. På Arkdes i Stockholm.

Mer att läsa