Gå till innehållet

Guiden: Japanska bostäder och möbler av Jean Nouvel

En stor vandringsutställning om japansk bostadsarkitektur på Maxxi i Rom, fokus på klimatanpassat byggande när danska BIG ställer ut i Frankfurt och inredningar av franska arkitekten Jean Nouvel i Paris. I Arkitektens sista kulturtips för året har vi valt ut några guldkorn på kontinenten.

Japansk excellens

Till 26 feb Utställning. Genom ritningar, modeller, foton och videor visar The Japanese House. Architecture and Life After 1945 hur den japanska bostadsarkitekturen kombinerar tradition och natur med innovation och avancerad teknik. O House av Hideyuki Nakayama är ett av projekten. På Maxxi i Rom.

Hot to cold Illustration Bjarke Ingels Group:MIR

Jorden runt med Bjarke

Till 12 feb Utställning. Hur kan arkitekturen formas efter specifika klimat och temperaturer? I den stora utställningen Hot to Cold – An Odyssey of Architectural Adaptation visar Bjarke Ingels hur kontoret anpassat sina alster till platser världen över. På Deutsches Architekturmuseum i Frankfurt.

Jean Nouvel foto Moroso

Jean Nouvels möbelfamilj

Till 12 feb Utställning. Den franske arkitekten Jean Nouvel har ritat Institut du Monde Arabe i Paris och Danmark Radios konserthus – men också över hundra möbler och objekt sedan starten 1987. Nu visas ett urval i Mes meubles d’architecte. Sens et essence på Musée des Arts Décoratifs i Paris.

Mer att läsa