Kultur

Guiden: Installation i tyg ska visa arkitekturens mentala gränser

12 januari 2018 - Av Rebecka Gordan

På Bildmuseet i Umeå visar nu den sydkoreanska konstnären Do Ho Suh ett stort konstverk med passager, hallar och korridorer, inspirerat av olika hem han haft. Det och mer i veckans evenemangstips från Arkitekten.

Annons
Annons

Passage/s visas på Bildmuseet fram till 15 april.

Foto Thierry Bal

Textila passager som symbol

Till 15 april UTSTÄLLNING. Konstnären Do Ho Suh har dokumenterat rum han bott och arbetat i – sitt barndomshem i Sydkorea och ateljéer och lägenheter i New York och London – och återskapat dem till konstverk.  I Passage/s kombinerar han passager och korridorer från de olika hemmen och presenterar arbetet i tunna textilier, vilket är tänkt att ge uttryck för mobilitet och förändring. På Bildmuseet i Umeå.

Inkluderande aktivitetsytor

31 jan-1 feb KONFERENS. Hur skapar vi jämlika och inkluderande friluftsanläggningar och kan spontanidrottsytor fungera för flera olika grupper? Det är två av frågorna på Framtidens idrotts- och fritidsanläggningar, där flera arkitekter deltar. På Bygget konferens i Stockholm.

Branschsamtal för norra Sverige

21 feb KONFERENS. Business arena Umeå har precis som sina systerkonferenser i övriga delar av landet ett digert program med utställare och talare från fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen. Sex teman kommer att behandlas under dagen, från ett regionalt spår om Arktis till ett med arkitekturinriktning samt ett om den kommunala detaljhandelns framtidsutsikter. På Umeå folkets hus.

Relaterade artiklar: