Gå till innehållet

Guiden: Framtidens äldreboenden och 3d-skrivarteknik

Två konferenser i Stockholm, en om bra boendemiljöer för äldre samt en om 3d-skrivarteknik för arkitekt- och byggbranschen. Plus en utställning om när skapandet inom arkitekturen möter den digitala teknologin, på Centre Pompidou i Paris. Arkitekten tipsar om tre intressanta evenemang på arkitekturområdet.

Bra boende i livets höst

Från 31 maj till 1 juni KONFERENS. Framtidens boende för äldre handlar om attraktiva och hållbara boendemiljöer för en äldre befolkning. Forskare, fastighetschefer och arkitekter föreläser och exempel presenteras, bland dem vårdboendet Trädgårdarna av Marge Arkitekter. I Ingenjörshuset i Stockholm.

Dassault Systèmes paviljong.

Dassault Systèmes paviljong.

3d-utskriftens möjligheter

11 maj KONFERENS. Konkreta tips för modellarbete och de viktigaste innovationerna inom fullskaleutskrifter. Det utlovas på 3dp Build, en konferens om 3d-skrivarteknik för arkitekt- och byggbranschen. Bland annat visas Dassault Systèmes 3d-printade paviljong, den första i sitt slag i Europa. På 7A Centralen i Stockholm.

Digital kreativitet

Till 3 juli UTSTÄLLNING. Inom det territorium där skapande möter digital teknologi möts också flera discipliner. I Mutations/Créations är det särskilt musiken, designen och arkitekturen som blir belyst, tanken är att visa hur områdenas digitalisering påverkar samhället. På Centre Pompidou i Paris.

Mer att läsa