Gå till innehållet

Guiden: Alejandro Aravena ställer ut på Louisiana

Nyligen fick han Pritzkerpriset för sitt engagemang i vår tids sociala och ekonomiska utmaningar. Nu öppnar en stor utställning med den chilenske arkitekten Alejandro Aravena på det danska konstmuseet Louisiana.

Lyfter Alejandro Aravenas alster

11 oktober-28 februari UTSTÄLLNING. Halvfärdiga bostäder som invånare får bygga klart själva, andaktsfulla vandringsstationer, ateljéer för arkitektstudenter, studentbostäder och lekplatser. Det är några verk av Alejandro Aravena, den chilenske arkitekten som år 2016 var huvudcurator för arkitekturbiennalen i Venedig samt fick det prestigefyllda Pritzkerpriset. Nu presenteras hans kontor Elemental i en separatutställning som invigs med ett tal av Alejandro Aravena själv 10 oktober. På Louisiana i Humlebæk.

Ny forskning om konst i publika rum

11-12 oktober KONFERENS. För närvarande pågår en dynamisk utveckling inom den offentliga konsten där nya strategier undersöks och konstnärsrollen förändras. Det menar arrangörerna bakom konferensen Researching public art som samlar forskare och praktiker från ett flertal discipliner, lärosäten och länder. Två av ämnena är det kollektiva minnet samt relationen mellan tillfälligt och permanent. På Kungliga konsthögskolan i Stockholm.

Dokumentären A workshop for peace.

Arkitektur på vita duken

11 -14 oktober FESTIVAL. Vad skapar ett hem? Hur ska en miljö för fredsförhandlingar se ut? Och vilka ärr ger krig våra städer? Det är årets teman för arkitekturfilmfestivalen Archfilmlund, som bland annat visar dokumentären A workshop for peace om arkitektarbetet bakom FN:s högkvarter. På Kulturen i Lund.

Mer att läsa