Gå till innehållet

Guiden: Minihus i vinyl och Ikeas designklassiker

Färgfilosofi, Sigurd Lewerentz arkaiska kyrka i Klippan och Ikeas nya museum. Arkitekten tipsar om tre arkitektur- och designutställningar som visas kommande veckan.

Filosofiskt om färg

Till 14 aug UTSTÄLLNING. Colour emotions vill beröra färg och form ur ett filosofiskt perspektiv, bland annat med dikter av sufipoeter. Sju minihus täckta av en vinyl med skiftande färger av olika formgivare ska väcka besökarnas känslor och funderingar kring hur vi betraktar omvärlden. På Form/Design Center i Malmö.

Hyllar Sigurd Lewerentz kyrka

Till 28 aug UTSTÄLLNING. Från sublim klassicism till Klippans råa arkaiska former. I år fyller Sigurd Lewerentz mästerverk jämt vilket uppmärksammas i S:t Petri at 50: Context, Fragments, and Influence, med ritningar, arkivmaterial och intervjuer. På Klippans konsthall i Klippan.

Svensk designhistoria med Ikea.

Svensk designhistoria med Ikea.

Ikeas berättelse

Tills vidare UTSTÄLLNING. I det första Ikeavaruhuset som invigdes 1958 öppnar nu Ikea ett eget museum. Huvudutställningen Våra rötter/Vår berättelse/Era berättelser behandlar olika tidsperioder och designfenomen. Den tillfälliga utställningen fokuserar på livet i och kring köket. På Ikea Museum i Älmhult.

Mer att läsa