Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Vi söker erfaren planarkitekt/stadsplanerare med stort engagemang för hållbar stadsutveckling! 

Järfälla kommun logotyp
Annonsör
Järfälla kommun
Tjänst
Planarkitekt
Tjänst
Stadsplanerare
Ort
Järfälla

Om arbetsplatsen 

Järfälla ritar om kartan i nordvästra delen av stockholmsregionen i enlighet med vår översiktsplan. En stor tillväxt sker på en liten yta med hänsyn till ett samhälle som växt fram under 1 000 år. Järfällas samhällsbyggande ligger i verklig framkant med koldioxidberäkning på kommunal nivå och en handlingsplan för att nå klimatneutralitet till 2030. Nya vägar och spår knyter Järfälla närmare hela Storstockholm och en regional stadskärna ska utvecklas där Jakobsberg, Barkarby, Barkarbystaden och Veddesta ingår. Här ska 14.000 bostäder, 10.000 arbetsplatser och två tunnelbanestationer byggas de närmaste 15 åren. I denna samhällsutveckling verkar vi för att befintliga värden bevaras och utvecklas inför kommande generationer. Vår arkitekturpolicy är ett verktyg för att uppnå god gestaltad livsmiljö. 

Planenheten består av planchef, tio planarkitekter och två miljöplanerare. Vi arbetar med översiktlig planering, detaljplanering och stadsbyggnadsutredningar i tidigt skede. Vi är en vänlig enhet där vi hjälper varandra och firar varandras framgångar! 

På Samhällsbyggnadsavdelningen i Järfälla är vi alla samhällsbyggare och du som planarkitekt har en viktig roll. Vi har behov av ytterligare en erfaren planerare för fortsatt detaljplanering av vår regionala stadskärna och stadsutveckling i våra andra kommundelar. 

Arbetsuppgifter 

Hos oss får du möjlighet att ta stort ansvar och påverka den omfattande stadsutveckling vi är mitt upp i. Vi jobbar i projektform där de relevanta kompetenserna för projektet finns i projektgruppen. Som planarkitekt leder du planprocessen och arbetet med framtagande av stadsbyggnadsförslag, detaljplanehandlingar och gestaltningsprogram. 

Du samverkar förutom med din projektgrupp med byggaktörer, myndigheter och andra kommunala förvaltningar liksom för dialogen med kommuninvånare. I mer omfattande projekt är vi ofta två planarkitekter, en ansvarig och en biträdande, vilket vi ser är givande. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är planeringsarkitekt/arkitekt/samhällsplanerare/landskapsarkitekt med flera års erfarenhet av att driva detaljplaneprocesser enligt PBL i stadsbyggnadsprojekt med höga målsättningar avseende kvalitet och hållbarhet. Det är meriterande med erfarenhet av planprocesser som krävt miljöbedömning. 

Du kan ta rollen som självgående processledare och därmed leda planprocessen och samordna de kompetenser som behövs för att lösa uppdraget. Du är trygg i rollen att företräda allmänna intressen så som stadsbild, tillgång till friytor, hållbar mobilitet och upplevelserikedom samt har förmågan att tydligt motivera och kommunicera avvägningar mellan motstående intressen. Problemlösande analysförmåga är en kompetens vi värderar högt då vi har betydande utmaningar i många planuppdrag. Vi vill att du är initiativtagande och bidrar till vår diskussion om vad som är god stadsbyggnad! 

Anställningens omfattning 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Omfattning: Heltid 

Ansökan 

Ansök senast: 2023-12-03 
Referensnummer: C163862 

Välkommen att söka genom att: 

Göra en digital ansökan via denna länk. 
https://recruit.visma.com/spa/sv/public/apply?guidAssignment=7bc969ee-748d-4f2f-b5a3-9de7a5eb78f1&forcelocale=true

Anställning 

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 

Kontaktperson 

Sandra Westin, Planchef, telnr. 08-58028369 
sandra.westin@jarfalla.se 

Fackliga företrädare 

Sonja Sukarén, Vision, telnr. 08-280 286 89 
sonja.sukaren@jarfalla.se 

Ingrid Kennerstedt Bornhall, SACO, telnr. 08-58028500 
ingrid.kennerstedt.bornhall@jarfalla.se 

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Järfälla kommun logotyp
Annonsör
Järfälla kommun
Tjänst
Planarkitekt
Tjänst
Stadsplanerare
Ort
Järfälla

Fler lediga jobb

Mer att läsa