Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Sveriges Arkitekter söker ­ två studentsamordnare

Sveriges Arkitekter söker två studentsamordnare. Vi söker dig som är självgående initiativtagande och bekväm att tala inför andra människor. Sista ansökningsdag är 31 maj 2023.

Ort
Stockholm

Sveriges Arkitekter är ett fackförbund och en intresseorganisation som driver Sveriges arkitekters gemensamma frågor– från studietiden och genom hela yrkeslivet. Vi står upp för arkitekternas arbetsvillkor och driver kårens intressen för att åstadkomma vackra, hållbara och välfungerande livsmiljöer utifrån människors behov – idag och imorgon.

Sveriges Arkitekter är en medlemsbaserad organisation med en demokratisk beslutsordning och del av Saco.

På kansliet arbetar cirka 35 medarbetare och de organiseras i dagsläget i fyra team; administration/stab, kommunikation, juridisk rådgivning, arkitektur och kompetens samt en redaktion för tidningen Arkitekten. Vi har också ett fristående förlag som ger ut tidskriften Arkitektur och ett antal böcker årligen.

Nu är vi på jakt efter två drivna studentsamordnare. Rollerna är placerade inom Arkitekturteamet och fungerar som den viktigaste kanalen mellan Sveriges Arkitekter centralt och studerandeorganisationen Sveriges Arkitekter studenterna. Utöver detta ansvarar studentsamordnaren för att koordinera och genomföra medlemsvärvningsturnéer, planera och arrangera föreläsningar och seminarier för studenter och bistå arkitekturteamet i diverse projekt och arbetsområden.

Vi söker dig som är självgående initiativtagande och bekväm att tala inför andra människor. I rollen är det bra att inte ha ett för långt avstånd till studieperioden, varför vi ser att du relativt nyligen ska ha avslutat dina studier, eller vara i slutfasen av studierna men intresserad av ett studieuppehåll.

Erfarenhet av att ha verkat inom en intresseorganisation är meriterande.

Om rollen

  • Studerandekompetens inom Arkitekturteamet och förväntas vara medhjälpare vid kurser, tävlingar, prisjuryarbete och vid förbundets olika event.
  • Kontaktpersoner för studenter och nyexaminerade samt samordning mellan skolorna.
  • Ansvarig för rekrytering av studentmedlemmar till Sveriges Arkitekter.
  • Samla information och kunna svara på frågor som berör grundutbildningarna.
  • Ge stöd till studentmedlemmar i övergången mellan studier, praktik och/eller arbete.
  • Assisterar Arkitektur förlag med logistik, distribution, bokrelease och information.

Krav

Kandidat- eller masterexamen inom någon av professionerna arkitektur, fysisk planering, landskaps- eller inredningsarkitektur.

Om anställningen

Vi arbetar för att arbetsplatsen ska präglas av öppenhet, mångfald och en god kollegial stämning.

Anställningen är på 100 procent och är tidsbegränsad på ett år med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Sveriges arkitekters kansli, som ligger i fina och ljusa lokaler på Storgatan i Stockholm.

Upplysningar om anställningen lämnas av Ingegärd Gyllenswärd, Arkitekturteamschef, 0708-14 24 02, ingegard.gyllensward@arkitekt.se.

Facklig kontakt är Nina Gunne, Saco, nina.gunne@arkitekt.se.

Välkommen med din ansökan till jobb@arkitekt.se senast den 31 maj. Till din ansökan ska du bifoga cv och personligt brev.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryteringshjälp.

Ort
Stockholm

Fler lediga jobb

Mer att läsa