Gå till innehållet

Stadsarkitekt

Halmstad kommun logotyp
Annonsör
Halmstad kommun
Tjänst
Stadsarkitekt
Ort
Halmstad
Sista ansökningsdag

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter
Halmstad är i en fas där många stora stadsutvecklingsprojekt ska genomföras samtidigt. Vi är i färd med att bygga om stationsområdet, genomför en större omdaning av hamnområdet, har stora åtgärder i centrum som måste genomföras för att klara klimatförändringarna och har samtidigt ett behov av att bygga fler bostäder bland känsliga kulturmiljöer och riksintressen. Nu söker vi en person som kan driva arbetet med att gestalta Halmstad så att människor trivs och vill vistas, leva och verka i kommunen. Som stadsarkitekt i Halmstad arbetar du med att leda, samordna och följa upp kommunens arbete med arkitektur. Du är en del utav samhällsutvecklingsavdelningen och arbetar i tidiga skeden med processer, strategiska planer och som stöd i detaljplanearbetet. Arbetet innebär att följa med och stötta de större stadsutvecklingsprojekten med arkitekturpolicyn i ryggen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära:
•Driva och följa upp implementering av kommunens arkitekturpolicy, även att vara delaktig i framtagandet av policyn.
•Delaktig i tidiga skeden av: detaljplaner, kommunens översiktsplan, fördjupade översiktsplaner, strukturplaner och planprogram
•Intern och extern kravställare för höjd ambitionsnivå på den gestaltade bebyggda miljön.
•I rollen ingår att tätt samarbeta med kommunens landskapsstrateg, arkitekturansvarig på bygglovsenheten och kommunens sakkunnig inom konst
•Som stöd till beställare vid markanvisningar och tävlingar, bistå med kunskap kring arkitektur.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet av att arbeta som arkitekt med ovanstående arbetsuppgifter. Du har en universitetsutbildning som arkitekt eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. En förutsättning är att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. I arbetet behöver du även kunna illustrera idéer och tankar för människor med olika bakgrund och förståelse för arkitektur.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med process- och projektledning och om du är kunnig inom plan- och bygglagen, miljöbalken och boverkets byggregler. Har du gått utbildningar inom bild, form och konst är det även meriterande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

För att lyckas i rollen som stadsarkitekt bör du ha ett stort intresse av att vilja vara med och gestalta, utveckla och påverka den offentliga miljön. Engagemang för dessa frågor är därför en viktig egenskap men du bör också ha lätt för att samarbeta och vara drivande i ditt arbete. Du trivs i samverkan med andra och har lätt för att skapa förtroendefulla och effektgivande partnerskap. Du är duktig på att hålla föredrag och anpassa din kommunikationsstil efter målgrupp för att göra komplexa saker begripliga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan
Ansök senast: 2024-09-01 23:59
Referensnummer: C201454 – 2024

Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner
Olof Sellden, Planchef, 073-3035225 olof.sellden@halmstad.se
Hannah Bjerke Nilsson HR-Specialist +46 720833876 hannah.bjerke.nilsson@halmstad.se

Fackliga företrädare
Annika Hansson, Sveriges Arkitekter +46 725332175 annika.hansson@halmstad.se

Övrigt
Information om tester: Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Halmstad kommun logotyp
Annonsör
Halmstad kommun
Tjänst
Stadsarkitekt
Ort
Halmstad
Sista ansökningsdag

Fler lediga jobb

Mer att läsa