Gå till innehållet

Senior planarkitekt sökes till Uppsala kommun

Uppsala kommun logotyp
Annonsör
Uppsala kommun
Tjänst
Planarkitekt
Ort
Uppsala
Sista ansökningsdag
Ansök 3 dagar kvar

Vill du arbeta med stadsutveckling i Uppsala, en av landets snabbast växande städer? Vi behöver bli fler och söker Sveriges bästa detaljplanerare som vill förstärka oss i vårt växande uppdrag.

I Uppsala välkomnar vi nyskapande stadsutveckling. Vi står inför en kraftig expansion fram till år 2050. För att lyckas med det arbetar vi med en mängd banbrytande projekt. Vi utvecklar helt nya stadsdelar, nya stationsområden och vi bygger kapacitetsstark kollektivtrafik och snabbcykelleder. Vi skapar rum för innovativa bostadsprojekt, för näringslivets utveckling samt för nya evenemangsarenor och samhällsservice. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för stadens utveckling.

Ditt uppdrag

Som planarkitekt är du ansvarig för detaljplaneprocessen där du arbetar med visioner, idéer och behov. Med din gestaltande förmåga och goda kunskaper om lagstiftningen översätter, förbättrar och kanaliserar du detta till detaljplaner och bidrar till att skapa morgondagens hållbara samhälle där människor kan växa och trivas.

Arbetet med att ta fram detaljplaner innebär spännande och utmanande uppgifter som omfattar samarbete och dialog både internt inom kommunen samt med externa parter. Du leder planeringsprojekt där du finner kreativa och funktionella lösningar i stadsbyggandet i samarbete med andra och ansvarar för leveranser av hög kvalitet och utifrån överenskommen tid.

I uppdraget ingår skriftlig och muntlig kommunikation som till exempel samråd med sakägare, informationsmöten för allmänheten samt att föredra ärenden för politiker i kommunens nämnder. Du bidrar liksom våra övriga medarbetare till att utveckla arbetsprocesserna inom enheten och förvaltningen.

Du kommer att arbeta på en av våra tre planenheter tillsammans med andra arkitekter, samhällsplanerare och hållbarhetskunniga. Förvaltningen, som består av drygt 600 medarbetare, arbetar i gränsöverskridande processer där du som planarkitekt har ett nära och väl utvecklat samarbete med strategisk planering, anläggning samt mark och exploatering. Din arbetsplats finns i det nybyggda stadshuset med stadens bästa pendlarläge vid centralstationen i Uppsala. Läs gärna mer om oss här: Uppsala kommun – stadsplanering

Din bakgrund

Vi söker dig som har en utbildning inom stadsbyggnad och detaljplanering som till exempel planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet inom stadsplanering, är van att presentera planer, projekt med mera och är redo att ta klivet till komplicerade planläggningar med höga förväntningar. Du har kunskaper om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering. Kunskaper i Adobe-programmen, GIS, CAD-ritning och Geosecma Fysisk planering underlättar för att smidigt komma in i arbetet. Du har god förståelse för det politiska sammanhanget som du befinner dig i och det är meriterande om du har erfarenhet av att föredra ärenden för politiska nämnder.  

Som person är du bra på att samarbeta och kommunicera i tal, skrift och bild. Du tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att nå resultat i samarbete med olika aktörer. Du utgår från helheten för att kunna se uppdraget i sitt sammanhang och har en god analytisk förmåga, vilket innebär att du är duktig på att lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt med målet att omsätta i det konkreta arbetet.  

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetscheferna Johan Nilsson 018-727 45 49 eller Pernilla Hessling, 018-727 46 87. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 67 12. Vi avser att genomföra  (digitala) 1:a intervjuer d. 29:onde april samt d. 2:a, 5:e och 8:onde maj. (Fysiska) 2:a intervjuer är inplanerade d. 16:onde, 17:onde och 20:onde maj.

Fackliga företrädare: Sveriges arkitekter; Helena Brämerson Gaddefors, 018-727 40 86 eller Maya Katsumata Ling, 018-727 47 06. SACO; Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34. Vision; Linda Lumsby, 018-727 58 13. Sveriges Ingenjörer/SACO Sampo Hinnemo, 018-727 40 58. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss – Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag: 2024-04-21

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid “Har du frågor gällande registrering av din ansökan” så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Välkommen med din ansökan!

Uppsala kommun logotyp
Annonsör
Uppsala kommun
Tjänst
Planarkitekt
Ort
Uppsala
Sista ansökningsdag
Ansök 3 dagar kvar

Fler lediga jobb

Mer att läsa