Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Planarkitekt till fysisk planering, Samhällsbyggnads­förvaltningen

Umeå kommun logotyp
Annonsör
Umeå kommun
Tjänst
Planarkitekt
Ort
Umeå
Sista ansökningsdag
Ansök 5 dagar kvar

Sök jobbet

Umeå kommun, Samhällsbyggnad, Fysik planering

Samhällsbyggnadsförvaltningen inom Umeå kommun består av Miljö- och hälsoskydd, Bygglov, Fysisk planering, Lantmäteri samt Strategisk utveckling. Förvaltningen har ca 220 anställda medarbetare. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Med 130 000 invånare är Umeå en av Europas snabbast växande städer och många fastighetsägare vill investera i vår stad och den snabba tillväxten medför ständig utveckling av bostads-, handels- och verksamhetsområden.

För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar med stads- och landsbygdsutveckling, för tillväxt och ett långsiktigt hållbart samhälle.

Nu söker vi en planarkitekt som vill vara en del av ett engagerat och drivet team inom fysisk planering!

Dina arbetsuppgifter
Som planarkitekt har du ansvar för egna planuppdrag och olika projekt. Du handlägger planerna genom hela planprocessen, från vision till planförslag och håller kontakten med uppdragsgivare liksom andra kommunala verksamheter. Du driver både enklare och större planärenden och utredningar självständigt. Arbetet innebär att du tar fram skisser, utredningar och planhandlingar.

Umeå kommun är ofta initiativtagare till planläggning men en stor del av detaljplanerna sker på initiativ av externa exploatörer. I båda fallen har du rollen som kommunens handläggare. Du håller samråd med såväl sakägare som allmänhet samt ger råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggaktörer, andra kommunala sektorer, kommuninvånare samt föredrar ärenden för politiker i Byggnadsnämnden.

Om dig
Vi söker dig som är planarkitekt, arkitekt eller har en annan utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.Du är en senior planarkitekt med mångårig erfarenhet av yrket. Du har erfarenhet av planhandläggning, goda kunskaper i projektledning och erfarenhet av att leda stadsutvecklingsprojekt eller andra komplexa projekt. Du har goda kunskaper i gällande plan- och bygglagstiftning, erfarenhet av myndighetsutövning samt kunskaper i Microsoft Office. Meriterande är kunskaper i Miljöbalken och planverktyg för digitala planer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. En viktig del i ditt arbete är att samverka med både interna och externa samarbetspartners inom planeringsprocessen, vi ser därför att du är lyhörd och serviceinriktad, agerar förtroendeingivande och har en god samarbetsförmåga. Då du själv är drivande i jobbet med att ta fram planer, krävs det att du har en god analytisk förmåga och kan sammanväga olika perspektiv och därefter fatta egna beslut. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Om oss
Som planarkitekt kommer du tillhör avdelningen fysisk planering. Avdelningen består av 38 medarbetare och är indelad i tre enheter bestående av samhällsplanerare, planarkitekter, kartingenjörer, koordinatorer, verksamhetsutvecklare, byggnadsantikvarie samt stadsarkitekt. Medarbetarna har en bredd av olika studiebakgrunder och kompetenser såsom exempelvis samhällsplanerare, fysisk planerare, civilingenjörer och arkitekter.

Avdelningen Fysisk planerings huvuduppgift är att ombesörja fysisk planering genom översiktsiktsplaner, detaljplaner, stadsdelsöversyner, områdesbestämmelser och lokaliseringsprövningar. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi ska även verka för en god byggnadskultur samt en god stads- och landskapsmiljö. 

Förmåner 
Vi har en rad förmåner som skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och som ska underlätta din vardag. Som medarbetare hos oss på Fysisk planering så kan vi erbjuda bland annat:

  • utvecklande och självständiga arbetsuppgifter
  • kreativa och trevliga kollegor
  • regelbunden kompetensutveckling i form av t.ex. kurser, (webb)seminarier, projekt och studieresor
  • flexibel arbetstid
  • möjlighet till distansarbete
  • förmånscykel
  • friskvårdsbidrag och andra rabatter på olika aktivitetsmöjligheter
  • gruppförsäkringar, däribland olycksfallsförsäkring och livförsäkring
  • personalförening Sporren som erbjuder många olika aktiviteter. Flera av aktiviteterna är subventionerade eller rabatterade
  • hos oss kan du i vissa fall få fler semesterdagar än enligt grunden i semesterlagen; 25 (tom 39 år), 31 (40-49 år) eller 32 (from 50 år) dagars semester per år, med möjlighet att semesterväxla dig till ytterligare 5 eller 6 dagar per år. Du får även ytterligare ledighetsdagar per år i form av 26 timmar i en timbank

Följ oss på @teamumeakommun

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Tillträde Enligt överenskommelse

Löneform Månadslön

Antal lediga befattningar 1

Sysselsättningsgrad 100%

Ort Umeå

Län Västerbottens län

Land Sverige

Referensnummer 2023/482

Kontakt Anna Åslin, enhetschef , 090-162354

Harry Bertilsson, enhetschef , 090-161485

Cecilia Marklund Svensson, enhetschef , 090-162357

Facklig företrädare Maria Lindgren, Vision, 090-161886

Eva Österlund, SACO, 090-161806

Publicerat 2023-05-11

Sista ansökningsdag 2023-06-04

Umeå kommun logotyp
Annonsör
Umeå kommun
Tjänst
Planarkitekt
Ort
Umeå
Sista ansökningsdag
Ansök 5 dagar kvar

Fler lediga jobb

Mer att läsa