Gå till innehållet

Planarkitekt

Halmstad kommun logotyp
Annonsör
Halmstad kommun
Tjänst
Planarkitekt
Ort
Halmstad
Sista ansökningsdag

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun.

Arbetsuppgifter

Detaljplanenheten i Halmstad består av 17 personer som tillsammans tar fram detaljplaner, planprogram och bistår översiktsplanenheten vid strategisk planering. Vi är en blandad grupp – kulturellt, åldersmässigt, erfarenhetsmässigt och yrkesmässigt. På arbetsplatsen delar vi korridor med mark- och exploateringsingenjörer samt strategiska planerare. Vårt kontor ligger mitt i staden, med gångavstånd från järnvägsstationen.

Som planarkitekt kommer du att arbeta för Halmstads kommuns fortsatta utveckling, genom att driva och ta ansvar för projekt inom fysisk planering. Vi arbetar med projektgrupper tillsammans med kollegor från andra kommunala förvaltningar och lägger stor vikt vid att planera för det växande samhället med hela hållbarhetsspektrat i fokus. I rollen som planarkitekt har du många kontakter med andra myndigheter, allmänheten, konsulter och exploatörer. Du är med och arbetar i flertal pågående planer och projekt, tillsammans med kollegorna bidrar vi till hela samhällsbyggnadsprocessen, från vision till dess att människor befolkar vår kommun.

Du driver projekt, har både ensamt ansvar och som delprojektledare i större komplexa projekt. Med plan- och bygglagen som ramverk och med översikts- och detaljplaner som redskap mejslar du tillsammans med kollegorna fram det attraktiva, hållbara samhället. En del av arbetet innebär också att aktivt medverka i utvecklingen av detaljplanenheten.

Kvalifikationer

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom arkitektur, fysisk planering, samhällsplanering, landskapsarkitektur eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdigt. Du har goda kunskaper i plan- och bygglagen, miljöbalken samt annan lagstiftning som berör stadsplanering och du har tidigare minst tre års erfarenhet av arbete inom branschen.

Som person är du nyfiken, engagerad och lyhörd. Du strävar efter att utveckla din profession och ser lärande som en del i din väg framåt. Samtidigt som du kan arbeta strukturerat och framåtdrivande är du flexibel utifrån förändringar och ser dessa som möjliggörande faktorer för utveckling. Du är samarbetsvillig och ser positivt på initiativ och nya idéer. Då vi arbetar med människor är det viktigt att du både i skrift och i tal kan förmedla information på ett pedagogiskt, tydligt och kärnfullt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Omfattning : Heltid
Varaktighet : Tillsvidare

Ansökan

Ansök senast: 2024-09-01 23:59
Referensnummer : C201687 – 2024
Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Magnus Sjöberg, Chef för detaljplanenheten, mobil 070-388 15 26, telefon 035-13 72 78 magnus.sjoberg@halmstad.se

Facklig företrädare

Henrik Gustavsson, Planarkitekt, facklig representant, mobil 070-388 15 26  henrik.gustavsson@halmstad.se

Övrigt

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Halmstad kommun logotyp
Annonsör
Halmstad kommun
Tjänst
Planarkitekt
Ort
Halmstad
Sista ansökningsdag

Fler lediga jobb

Mer att läsa