Gå till innehållet

Lokalplanerare/­Projektledare

Annonsör
Lunds universitet
Tjänst
Lokalplanerare
Tjänst
Projektledare
Ort
Lund
Sista ansökningsdag

Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, LU Byggnad

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. LU Byggnad erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsmiljö där nära samarbete med verksamhetsföreträdare, studenter och hyresvärdar kännetecknar vardagen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Universitetet befinner sig i en expansiv fas när det gäller planerade och pågående lokalprojekt. Till avdelningen Lokalplanering söker vi en lokalplanerare/projektledare.
Som lokalplanerare/projektledare ansvarar du för att:
• utreda lokalbehov tillsammans med universitetets verksamheter
• samordna och genomföra universitetets ny- och ombyggnadsprojekt tillsammans med hyresvärden och verksamhetens representanter
• att ta fram underlag inför projektering som lokalprogram, RPF och övriga kravspecifikationer
• ansvara för budget och budgetuppföljning samt tidsplanering av universitetets kostnader och aktiviteter i byggprojekt samt ansvara för att ingångna avtal följs
• medverka i framtagandet av avtal för lokalprojekt
• upphandla universitetets konsulter och leverantörer, som t.ex. inredning, AV-teknik, lås och larm

Kvalifikationer
Det är viktigt att du har ett genuint intresse för arkitektur och campusutveckling och kan förmedla universitetets krav till fastighetsägare så att universitetets lokaler håller hög klass avseende arkitektur, miljö och teknik, samtidigt som kostnadseffektiva lösningar uppnås. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom god problemlösningsförmåga, god kommunikativ förmåga och god förmåga att skapa ett kreativt arbetsklimat. Du tycker om att ta ansvar och är en positiv och självständig person som är van att metodiskt driva projekt och har lätt att samarbeta med andra. Det är också viktigt att du är tydlig, har stor förmåga att prioritera och kan hålla givna budgetar och tidsramar.

Krav för anställningen är:
• dokumenterad erfarenhet av planering av om- och nybyggnad av lokaler
• erfarenhet av projektledning inom relevant område
• erfarenhet av projekterings- och byggprocessen
• akademisk utbildning inom relevant område som civilingenjör, arkitekt eller liknande med flera års erfarenhet inom området
• goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:
• erfarenhet av upphandling enligt LOU
• erfarenhet av att arbeta med avtal

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

LU Byggnad arbetar med universitetets fysiska resurser och ansvarar bland annat för planering, lokalförsörjning, byggprojekt, inredning, miljö, arbetsmiljö, säkerhet, kemikaliesäkerhet, strålskydd samt brandskydd. LU Byggnad ansvarar för universitetets totala inhyrning av lokaler omfattande ca 530 000 kvm. Vår samlade kompetens säkerställer att Lunds universitets lokaler håller hög klass och skapar förutsättningar för en hälsosam och säker arbetsplats. LU Byggnad ansvarar även för gemensamma lärosalar, schemaläggning, lokalbokning samt för café- och restaurangverksamhet. Verksamhetens övergripande mål är att säkerställa en god och ändamålsenlig universitetsmiljö genom effektiv resursanvändning.

LU Byggnad är universitetets avtalspart gentemot fastighetsägaren. Det innebär att LU Byggnad ansvarar för frågor som rör inhyrningar, avveckling och för alla förändringar av universitetets lokalbestånd. Sektionen är organiserad i tre avdelningar: Lokalplanering, Lokalsamordning och Säkerhet och miljö. LU Byggnad har ca 40 anställda.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast/Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Lund

Län: Skåne län

Land: Sverige

Referensnummer: PA2023/590

Kontakt:
Malin Gülich, +46462227088

Facklig företrädare:
OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
SEKO: Seko Civil, 046-2229366

Publicerat: 2023-03-08

Sista ansökningsdag: 2023-04-10

Annonsör
Lunds universitet
Tjänst
Lokalplanerare
Tjänst
Projektledare
Ort
Lund
Sista ansökningsdag

Fler lediga jobb

Mer att läsa