Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Landskaps­arkitekt/ Landskaps­ingenjör

Annonsör
Skellefteå kommun
Tjänst
Landskapsarkitekt
Ort
Skellefteå kommun
Sista ansökningsdag

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Skellefteå händer det mycket nu. Här ska fler människor leva och bo och just nu pågår arbetet för att möta utvecklingen. Hos oss får du vara med och ta fram framtidens hållbara samhälle. Det byggs och planeras som aldrig förr där nya bostäder, arbetsplatser och infrastruktur tar form. I det arbetet är din kunskap som landskapsarkitekt/landskapsingenjör mycket viktigt.

Vi söker nu en landskapsingenjör eller landskapsarkitekt till vår verksamhet, som vill vara med och bidra till ett växande Skellefteå.

Verksamheten Park och natur ansvarar för utveckling, anläggning samt skötsel och underhåll av kommunens parker, lekplatser, tätortsnära skog, gatuträd och gröna strukturer. Här finns även kommunens växthusanläggning. Inom verksamheten finns ett 20-tal medarbetare. Sommartid anställs även ett stort antal säsongsanställda. Arbetsplatsen är hela Skellefteå kommun men du utgår i från nya funktionsbaserade arbetsyta i centrala Skellefteå. Några av våra yrkesgrupper och kompetenser är: landskapsarkitekt, landskapsingenjörer, verksamhetschef, enhetschefer, arbetsledare samt yrkesarbetare. För oss handlar varje arbetsdag om att kommunen ska fungera och utvecklas så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. I både tätort, samhälle och by. Varje dag för hela Skellefteå.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:
Jobbet som landskapsingenjör/ landskapsarkitekt innebär bland annat gestaltning av offentliga platser, utredning och planering inför investeringsprojekt. Det innebär också att ta fram program och planer för verksamheten samt att delta i arbetsgrupper för att ta fram översiktsplaner och detaljplaner. Projekten löper från tidiga skeden fram till utbyggnad och överlämnande till drift. Under processen hålls löpande kontakt med utförare och beställare vid om- och nybyggnation. Du utför handläggning inom vårt ansvarsområde, park och natur vilket även innebär att förbereda ärenden samt föredra för nämnden.

Du arbetar såväl självständigt som tillsammans med ingenjörer, planarkitekter, enhetschefer, landskapsarkitekt och övriga kompetenser inom avdelningen, men också utåtriktat med medborgare, andra kommunala förvaltningar, konsulter och externa aktörer.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är engagerad i samhällsbyggnadsfrågor med det gröna i fokus. Du är Intresserad av och har förståelse för betydelsen av offentliga miljöer, dess utformning och innehåll. Du har akademisk utbildning inom landskap/park, till exempel landskapsarkitekt/landskapsingenjör eller motsvarande. Tillräckliga kunskaper i svenska och engelska för att i arbetet kommunicera i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, nytänkande och har en god samarbetsförmåga. Du tar egna initiativ och deltar aktivt i utvecklingen av nya arbetssätt, vill lära nytt men kan även ifrågasätta gammalt. Du är saklig och baserar sina ställningstaganden på erfarenhet, kunskap och omvärldsspaning inom området.

Eftersom arbetet utförs inom hela Skellefteå kommun är B-körkort ett krav.

Anställningen
Omfattning:
Heltid

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Tillträde:
Tillträde snarast efter överenskommelse.

Antal tjänster:
1

Ansökningsinformation
Referensnummer:
C119283/2022

Kontakt
Marja Leena Elfmark
verksamhetschef
0910-73 50 00

Terece Harrysson
rekryteringskonsult
0910 – 73 50 00

Övrig information
Samhällsbyggnad ser till att gator och torg, samhällen och bostadsområden fungerar så bra som möjligt för alla som bor och verkar här. Uppdraget omfattar planering, rådgivning, tillsyn och en hel del långsiktiga utvecklingsfrågor med koppling till fysisk planering, gator och parker, transport och service, räddningstjänst, sotning samt vatten och avfall.

Med teknik av god kvalitet och mångfald, både sett till verksamhetsområden, personal och teknisk utveckling, gör vi ett växande Skellefteå möjligt.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se
Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Annonsör
Skellefteå kommun
Tjänst
Landskapsarkitekt
Ort
Skellefteå kommun
Sista ansökningsdag

Fler lediga jobb

Mer att läsa