Gå till innehållet

Knivsta kommun söker erfaren landskapsarkitekt

Knivsta kommun logotyp
Annonsör
Knivsta kommun
Tjänst
Landskapsarkitekt
Ort
Knivsta
Sista ansökningsdag

Vi söker en landskapsarkitekt som har ett starkt intresse för att delta i utvecklingen av Knivstas offentliga rum, parker och grönområden. Sedan Knivsta bildades har kommunen vuxit från tolv tusen till tjugo tusen invånare. Knivsta har höga ambitioner att såväl verka för hållbarhet lokalt som att bidra till en hållbar regional samhällsutveckling. Vi ser strategiskt arbete med samhällsbyggande som en förutsättning för en hållbar tillväxt och utveckling. Knivsta kommun ligger naturskönt beläget mitt i en storstadsregion, med en restid på under 30 minuter till Stockholm och 10 minuter till Uppsala med tåg.

Park- och naturenheten är en av sammanlagt fyra enheter inom samhällsbyggnadskontoret och enheten ansvarar för att utveckla och förvalta kommunens parker, lekplatser, tätortsnära natur och större grönområden. Enheten ansvarar också för grönstrukturplanering och gestaltning av offentlig plats, såsom parker och torg i samverkan med övriga samhällsbyggnadskontoret. Enhetens uppdrag spänner över hela stadsbyggnadsprocessen, från tidig planering till utbyggnad. År 2017 tecknade kommunen avtal med staten om två nya spår och en ny tågstation i Alsike. Enheten är en given del i arbetet att skapa nya attraktiva stationsmiljöer i både Alsike och Knivsta. På enheten finns också kommunens naturskola.

Som landskapsarkitekt får du vara med och planera och utveckla vår gemensamma utemiljö, såsom torg, parker, lekplatser, badplatser, naturreservat och naturområden. Här får du möjlighet att arbeta brett, med varierade arbetsuppgifter som sker i tät samverkan med andra kompetenser inom kontoret och inom andra verksamhetsområden, till exempel tillväxtkontoret och fritid och kultur. Vi tillämpar flexibla arbetstider och det finns möjlighet att arbeta på distans.

Arbetsuppgifter är bland annat:

·       Projektleda och i vissa fall projektera olika projekt rörande upprustning/investering allmän plats

·       Arbeta med grönstrukturplanering

·       Delta som landskapsarkitektkompetens i detaljplaneprojekt

·       Arbeta med stationsområdesutredningar kopplat till fyrspårsavtalet Uppsala-Stockholm

·       Arbeta med framtagandet av styrdokument, utredningar och program, t ex ny grönstrukturplan, samhällsbyggnadsprinciper och arkitekturpolicy.

·       Delta i eller projektleda olika naturvårdsprojekt

Vem är du?

Du har utbildad landskapsarkitekt eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet inom yrket. Du är lyhörd, bra på att samarbeta och har ett stort intresse av landskapsarkitekturfrågor och grönstrukturplanering. Du har förmåga till helhetsperspektiv och är självständig, trygg och ansvarstagande. Du har ett öga för gestaltning och har vana av att projektera och en god kunskap i AutoCad och Adobe-programmen. Du har god kommunikationsförmåga och lätt att bygga goda relationer såväl internt som externt. Det är meriterande om du har erfarenhet av infrastrukturprojekt, t ex kopplat till stationsområden eller större stadsutvecklingsprojekt. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha budgetansvar och av att leda projekt, samt en god kunskap om plan- och byggprocessen. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 30 april. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontakt:

Anna Feltelius, park- och naturchef

Epost: anna.feltelius@knivsta.se

tel: 072-2195469

Knivsta kommun logotyp
Annonsör
Knivsta kommun
Tjänst
Landskapsarkitekt
Ort
Knivsta
Sista ansökningsdag

Fler lediga jobb

Mer att läsa