Gå till innehållet

Enhetschef till stadsplanering och hållbarhet

Malmö stad logotyp
Annonsör
Malmö stad
Tjänst
Enhetschef
Ort
Malmö
Sista ansökningsdag
Ansök 3 dagar kvar

Om jobbet

Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Genom tvärdiciplinära metoder ger vi förutsättningar för mer jämlikhet, mer klimat och mer fokus på arkitekturens kraft i att skapa en stad som är relevant många generationer framåt. 

Vi söker en enhetschef med ett analytiskt, modigt och progressivt förhållningssätt till arkitektur och stadsplanering. En lagspelare som kan stärka stadsbyggnadskontoret och hjälpa oss att skriva nästa kapitel för staden.

Välkommen med din ansökan! 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Stadsbyggnadskontorets avdelning Stadsplanering och hållbarhet är du första linjens chef och ingår i en ledningsgrupp med fyra enhetschefskollegor och en avdelningschef. Tillsammans utvecklar vi och leder avdelningen som består av cirka 70 medarbetare. Avdelningen och din enhet arbetar med allt från översiktsplanering, strategiska uppdrag, involvering, stadsbyggnadsprocesser, utvecklingsuppdrag, planprogram och detaljplaner. Dessutom leder avdelningen stadsbyggnadskontorets klimatarbete och jämlik stadsbyggnad. 

Din enhet har ett särskilt ansvar för klimatfrågor och naturvårdsfrågor. Exempelvis ingår i din enhet en klimatstrateg som leder klimatverkstaden på avdelningen och Malmös kommunekolog som bland annat leder stadens naturvårdsfrågor. Din enhets geografiska ansvar är utveckling av bland annat Hyllie, Holma, Limhamn, Bunkeflostrand, Klagshamn, Tygelsjö med flera. 

Du ansvarar för planering, löpande arbete och uppföljning av enheten i stadsbyggnadsfrågor. För detta krävs att du har förmågan att skapa en helhetsbild över verksamheten och dess behov så att du kan prioritera och fördela uppdrag och projekt. I uppdraget ingår även att omvärldsspana för att ligga i framkant inom verksamhetsområdet. 

Du ansvarar för budget, framdrift av alla projekt inklusive detaljplaner och personal, där din enhet består av cirka 13-14 engagerade och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar ni för att bibehålla en god arbetsmiljö som innehåller arbetsglädje, samarbete och respekt för varandra. Du blir en del av vår ledningsgrupp där vi ser fram emot ditt bidrag till det analytiska och strategiska utvecklingsarbetet inom avdelningen som helhet. Utöver detta ingår att representera vår avdelning i olika former av samordningsgrupper med koppling till viktiga projekt på avdelningen. 

Kvalifikationer

Vi lever i en föränderlig tid och vi tror att för att trivas och bli framgångsrik i denna roll, krävs att du är en utvecklingsorienterad person som ser möjligheter istället för hinder.

Vi har under förra året etablerat en ny organisation där din enhet ingår som en viktig pusselbit. Det är därför viktigt att du har ett intresse för att delta i förändrings- och utvecklingsarbete för att kunna strukturera verksamheten på ett relevant sätt, i önskad riktning. Du är en ledare med förmåga att inspirera till experimenterande tillvägagångssätt och kommunicera visioner, mål och strategier på ett tydligt sätt.

Vi arbetar nära samtliga enheter på avdelningen och arbetsgrupperna kan därför bestå av medarbetare från olika enheter. Din enhet och avdelningen har ett nära samarbete med hela stadsbyggnadskontoret och därför är relationsbyggande en viktig förmåga för rollen. Vi söker en stabil, engagerad och närvarande ledare som ser sina medarbetare och har en förmåga att bygga en kultur av psykologisk trygghet på arbetsplatsen. 

Vi tror mycket på rätt person på rätt plats och kommer därför att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.  

Krav:  

• Högskole-/universitetsutbildning inom stadsbyggnad, 180 hp eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

• Chef- och ledarerfarenhet med budget-, personal- och verksamhetsansvar

• Erfarenhet av stadsbyggnadsprocessen

• God kommunikationsförmåga på svenska, både muntligt och skriftligt. 

Meriterande:  

• Erfarenhet av både strategiskt arbete inom stadsplaneringen och detaljplaneprocessen eller liknande skala

• Erfarenhet av processledning

• Erfarenhet av arbete i en större kommun 

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Stadsbyggnadskontoret är en dynamisk och kreativ arbetsplats, med lokaler mitt i Malmös centrum. Vi är 210 medarbetare och drygt 20 chefer, fördelat på fyra olika avdelningar. Sedan några år tillbaka är vi inne i en utvecklingsresa med ambition att bli det bästa stadsbyggnadskontoret 2026. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar vi förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. 

Hos oss på stadsbyggnadskontoret får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare, och några till. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och malmöborna.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här – malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Ref: 20240610
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Lön: Enligt överenskommelse
Tillträde: Omgående enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Kontakt

Anna Scholander, HR-konsult
anna.scholander@malmo.se
0709-342439

Vesna Vasiljkovic, Avdelningschef
vesna.vasiljkovic@malmo.se
0709-341713

Claudia Zúñiga, SACO
claudia.zuniga@malmo.se

Anna Grahn Widén, Vision
anna.grahnwiden@malmo.se


Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Malmö i Skåne län.
https://malmo.se/

Postadress: Malmö kommun, August Palms Plats 1, 20580 Malmö


Malmö stad logotyp
Annonsör
Malmö stad
Tjänst
Enhetschef
Ort
Malmö
Sista ansökningsdag
Ansök 3 dagar kvar

Fler lediga jobb

Mer att läsa