Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Badande bygglovschef

Enar Nordvik i Skellefteå toppar veckans rapport om arkitekter som klivit vidare i karriären. Här finns också nya stadsarkitekter i Karlskrona och i Sandviken/Hofors/Ockelbo. Med flera.

Enar Nordvik är ny bygglovschef i Skellefteå kommun, där han tidigare arbetat tio år på planverksamheten. Han är arkitekt SAR/MSA och planeringsarkitekt FPR/MSA samt tekn dr. Och han fortsätter som lagkapten för förvaltningslaget i vintersim.

Kristina Stark är ny stadsarkitekt i Karlskrona och byter därmed från att vara tillförordnad till att bli ordinarie chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Hon har tidigare varit planchef samt bygglovschef på samma förvaltning och har tidigare varit länsarkitekt och enhetschef på Länsstyrelsen i Blekinge.

David Palmberg är ny stadsarkitekt i Sandviken/Hofors/Ockelbo som samarbetar genom Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning. Han har tidigare arbetat som planarkitekt på Sandvikens kommun, som arkitekt på White arkitekter samt drivit eget företag.

Tove Svensson är ny kontorschef för Liljewalls Stockholmskontor. Hon är arkitekt, kommer senast från rollen som studiochef på företaget och har tidigare arbetat på bland annat Kontur arkitektkontor och CF Möller.

Lousie Lindquist Sassene blir ny affärsområdesansvarig för samhällsfastigheter på ÅWL arkitekter. Hon är arkitekt med över 20 års erfarenhet och kommer senast från Sweco där hon varit studiochef och affärsutvecklingsledare för lärmiljö.

Emelie Silverterna är ny ansvarig bostadsutvecklare för Trästaden Wendelstrand. Hon är arkitekt och kommer närmast från rollen som marknadsområdesansvarig för bostäder på Liljewall.

Lena Fagle, arkitekt på Semrén och Månssons kontor i Stockholm, får en ny roll som processledare på företaget. Med sin expertis och erfarenhet kommer hon att stötta utvalda projekt för bolagets samtliga kontor.

Desislava Lavrentieva är ny arkitekt på Ahlqvist och Almqvist arkitekter i Stockholm. Hon är utbildad på KTH och kommer närmast från Tengbom där hon huvudsakligen arbetat i segmentet industri och infrastruktur.

Malin Croner är ny handläggande landskapsarkitekt på Mareld landskapsarkitekter i Malmö. Hon kommer senast från Afry och är utbildad vid SLU i Alnarp.

Sofia Calles är uppdragsansvarig landskapsarkitekt på Mareld landskapsarkitekter i Malmö/Öresund. Hon kommer närmast från Arkitema architects i Köpenhamn och är utbildad på SLU Ultuna och i Köpenhamn.

Mer att läsa