Nyheter

Världens landskapsarkitekter möts i Oslo

16 augusti 2019

Våra gemensamma rum och ytor, Common grounds, är temat för landskapsarkitekternas världskongress som i år arrangeras av Norge.

Annons
Foto Nivå och Didrick Stenersen/Visit Oslo

Landskapsarkitekten Göran Lindberg åker till IFLA världskongress i Oslo.

Under tre dagar, 18–20 september ska ämnen som hållbara stadsomvandlingar, gröna transporter, hälsa, skönhet och medborgardeltagande att diskuteras under världskongressen för IFLA, International Federation of Landscape Architects, som i år hålls i Oslo.

Till kongresserna kommer landskapsarkitekter från hela världen. Från Sverige reser bland annat Göran Lindberg, ordförande i Sveriges Arkitekters akademi för landskapsarkitektur och delaktig i arbetsgruppen för att arrangera IFLA:s världskongress 2021 i Stockholm och Nairobi.

– Vi åker dit både för att ta del av programmet och för att studera hur världskongressen planeras och fungerar i praktiken, säger Göran Lindberg.

Annons

Erfarenheterna ska han tillsammans med projektgruppen ta med i planeringen när både Stockholm och Nairobi står för delat värdskap för IFLA 2021.

– Det intressanta med världskongresserna är att se det lokala perspektivet, konkreta projekt och hur landskapsarkitekter arbetar i de olika länderna.

Oslo är utsedd till European green capital 2019 och de senaste årens satsningar på både det blå och det gröna i städerna och på hållbara bostadsområden presenteras under kongressen.

– När vi arrangerar världskongressen i Nairobi och Stockholm blir en av utmaningarna att spegla båda ländernas utmaningar men det blir också intressant. Kenya och Sverige är två länder med helt olika planeringsförutsättningar, säger Göran Lindberg.

IFLA

IFLA World, International Federation of Landscape Architects, består av 76 nationella organisationer, bland dem Sveriges Arkitekter, och ungefär 25 000 landskapsarkitekter.
IFLA världskongress i Oslo arrangeras 18–20 september  av Norwegian Association of Landscape Architects (NLA).

Annons

Author no image

Nina Gunne

Gå till nästa artikel