Gå till innehållet

Två Göteborgskontor går samman

Arkitektkontoren Radar och Helhetshus går samman och får namnet Radar. Det nya företaget har närmare 40 anställda i Göteborg.

Radar arkitektur och planering startade år 2003 och Helhetshus har funnits sedan 2007. Sedan drygt ett år tillbaka sitter de båda kontoren på samma adress i centrala Göteborg.

– Nu har vi varit sambos tillräckligt länge för att uppleva både släktskapet och synergierna, säger Radars vd Oskar Götestam.

Radar har kompetens inom arkitektur, planering, landskap och etnologi. Helhetshus har erfarenheter från ombyggnad och projektledning. Tillsammans har de nyligen blivit tilldelade en tomt i Brunnshög för ett radhusprojekt i egen regi.

– Vi ser det som ett kvitto på att vår kombination av kompetenser är bra, att vi tänkt rätt när vi buntade ihop oss, säger Oskar Götstam.

Formellt har sammanslagningen genomförts genom en kombination av ett andelsbyte av aktier och att Radars ägarbolag Gulo förvärvat aktierna i Helhetshus. Pär Thurfjell, tidigare ägare till Helhethus, är numera en av totalt sex delägare i Gulo och blir även ny kontorschef på Radar.

Mer att läsa