Gå till innehållet

Tv-publiken bjuds in i Kasper Salin-pristagarens hem

Ikväll visas arkitekten Anna Chavepayres hem i Frankrike upp i säsongspremiären av Hemma hos arkitekten på SVT. Förra året tog hon emot Kasper Salin-priset för ett ateljéhus på Gotland.

Anna Chavepayre blev uppmärksammad förra året när hon tillsammans med beställaren, konstnären Birgitta Burling, fick ta emot Kasper Salinpriset för ett ateljéhus i Hamra på Gotland. Nu har ett reportageteam rest till Anna Chavepayres egna hem i den historiska provinsen Béarn  i sydvästra Frankrike. Dit flyttade hon med sin familj för fyra år sen för att renovera en gammal fallfärdig gård och tv-publiken får följa med in i deras hem.

Anna Chavepayre.

– Huset kändes som en skog och vardagsrummet som en glänta. Den känslan har vi velat behålla, berättade hon förra året för Arkitekten.

Anna Chavepayre och hennes man driver arkitektföretaget Collectif encore där kärnan i verksamheten är att blåsa liv i avfolkade byar i trakten genom att renovera upp byggnader.

– Vi jobbar lokalt. Det är ett ställningstagande vi har gjort. Vi fungerar lite som husläkare på landet, eller som närodlade arkitekter, sa hon i intervjun förra året.

Mer att läsa