Nyheter

Sydark konstruera byter namn till Här!

6 februari 2019

Malmöbaserade Sydark konstruera har bytt namn till Här!. Avdelningschef Mårten Belin förklarar varför arkitektföretaget lagt två år på att hitta en ny identitet.

Annons
Annons
Foto Ankara/Här!

Mårten Belin är verksamhetschef på Här! (i företagslogotypen skrivet med litet h) som har kontor på Östra Tullgatan i centrala Malmö.

Varför har ni bytt namn till ”Här!”?

– Sydark konstruera var två företagsnamn som bara sattes ihop rakt av. Nu tyckte vi att det namnet gjort sitt, eftersom det signalerade två olika saker och bestod av så gamla varumärken. Vår affärsidé är att arbeta helt integrerat mellan arkitekter, landskapsarkitekter och konstruktörer och då passar Här! bättre.

Ert nya namn är ju både svårare att googla och att använda på engelska. Hur tänkte ni här?

Annons
Annons

– Det är lite av ett statement. Prickarna på ä:et signalerar att vi är här – att det duger med Malmö och Skåne för oss. Vi behöver inte Dubai. Det lilla h:et i logotypen visar på ödmjukhet och utropstecknet är självförtroendet.

Hur kom ni fram till det namnet?

– Vi hade god hjälp av Martin Kann, hjärnan bakom bandet Bob hunds marknadsföring. Vi hade ett misslyckat försök med en stor reklambyrå som bara levererade standardlösningar när vi kände att vi behövde någonting helt nytt. Martin jobbade fram ett antal förslag och vi kände starkt för Här!, eftersom vår affärsidé är att jobba lokalt och med närvaro.

Vad kostar namnbytet och omprofileringen?

– Det jag kan säga är att det är en rejäl satsning. Inte minst i form av tid. Vi tog beslut om att byta namn för cirka två år sedan, därefter följde ett års famlande för att hitta rätt och ett års verkstad för att nu kunna implementera namnet i verksamheten.

Annons
Annons

Max Sohl Stjernberg

Gå till nästa artikel