Gå till innehållet

Storbrand på SLU i Alnarp

En större träbyggnad på lantbruksuniversitetet i Alnarp började brinna tidigt på onsdagsmorgonen. Inga personer ska ha kommit till skada och landskapsarkitekternas viktiga byggnad på campus kunde räddas.

Den drabbade träbyggnaden är från 1920-talet och räddningstjänsten säger till Aftonbladet att den blivit helt övertänd och att de under morgonen arbetat med att förhindra spridning till intilliggande hus.

Den övertända byggnaden, centralt belägen på Alnarps campus, användes mest som förråd och enligt uppgift ska inga undervisningslokaler vara påverkade. Men byggnaden ligger intill den större Alnarpsgården, en byggnad som är helt central för undervisning och annan verksamhet på landskapssidan och där många på institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning arbetar.

– Några glasrutor i Alnarpsgården har spruckit och inne luktar brandrök så just idag påverkar det oss anställda, säger Märit Jansson, lektor i landskapsarkitektur till Arkitekten.

Enligt räddningstjänsten finns inga uppgifter om att några personer ska ha befunnit sig i förrådsbyggnaden när branden utbröt. Aftonbladet rapporterar att en 27-årig man greps tidigt i morse, skäligen misstänkt för mordbrand.

Mer att läsa