Nyheter

PE köper upp Mats och Arne arkitektkontor

8 januari 2019

Västkustföretaget Mats och Arne arkitektkontor säljer till koncernen Projektengagemang.
– Med PE får vi en stabil grund att stå på, säger Arne Algeröd, vd på Mats och Arne arkitektkontor.

Annons
Illustration Mats och Arnes arkitektkontor

Kajen i Skärhamn är ett av Mats och Anders arkitektkontor senaste projekt.

Mats och Arne arkitektkontor grundades 1985 av Mats Samuelsson och Arne Algeröd och har idag kontor i Göteborg och Stenungsund. Företaget har 23 medarbetare och omsätter drygt 20 miljoner kronor.

På tisdagen meddelade teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang att de köper bolaget.

– Det känns roligt att välkomna Mats & Arne Arkitektkontor in i koncernen. De stärker nu vårt multidisciplinära erbjudande i den snabbt växande Göteborgsregionen och det känns extra intressant i och med deras starka industriella koppling. För oss är entreprenörskap och samverkan oerhört viktigt och det var där vi fann varandra, säger Per Hedebäck, vd och koncernchef på Projektengagemang i ett pressmeddelande.

Annons

Arne Algeröd.

Arne Algeröd, vd och grundare av Mats och Arne arkitektkontor, berättar om bakgrunden till försäljningen:

– Vi har utvecklats ganska snabbt och vi behövde en bättre bas att stå på. PE har ett intressant koncept som passar oss i vår målbild och affärsplan. Det roliga i detta är att vi får möjligheten att utvecklas i Göteborg, med vårt befintliga gäng, men med deras bas – som innebär stöttning på både marknads- och it-sidan, säger han och fortsätter:

– Det konsolideras oerhört mycket just nu. När vi startade 1985 var en firma med 25 medarbetare att betrakta som stor. Nu ser vi att man med 20 medarbetare inte alltid orkar med på it- och marknadssidan, samtidigt som det är många kunder som vill köpa med akustiker, tillgänglighetskonsulter och brandexperter. Det är därför intressant att nu få den möjligheten.

Mats och Arne arkitektkontor uppgår i PE:s verksamhet, men behåller både personal och kontorslokaler.

– Rent praktiskt kommer det inte hända särskilt mycket på kort sikt. Vi jobbar vidare med den struktur och den affärsplan vi har. Sköter vi våra kort rätt så fortsätter vi på vår affärsplan och den är att expandera.

Annons

Max Sohl Stjernberg

Gå till nästa artikel