Nyheter

På nytt jobb: Toppjobb i flera kommuner

12 juni 2020

Ny planchef i Haninge och nya stadsarkitekter i Västervik och Ludvika inleder veckans rapport om arkitekter som klivit vidare i jobbkarriären.

Annons

Charlotta Holm Klinth (fd Hildebrand) har rekryterats som ny planchef i Haninge kommun. Hon är planeringsarkitekt, har tidigare varit branschchef på Sveriges Arkitekter och kommer närmast från ett konsultuppdrag på Norconsult.

Sara Dolk blir ny stadsarkitekt i Västervik. Hon kommer senast från jobbet som stadsarkitekt i Vimmerby-Hultsfred Och har tidigare arbetat som planarkitekt i Västerviks och Valdemarsviks kommuner. Foto: Hultfreds kommun

Annons

Jonatan Henriksson har utsetts till den nya tjänsten stadsarkitekt i Ludvika och Smedjebacken. Han har tidigare arbetat på Johan Celsing arkitektkontor i Stockholm.

Josefin Dorkhom blir den 1 juli vd på Horisont arkitekter med cirka 30 medarbetare i Malmö och Stockholm. Hon är sedan tidigare kontorschef för Horisonts Stockholmskontor och innan dess grundade hon A-direkt och var marknadschef för moderbolaget A-gruppen. Josefin Dorkholm efterträder Marcus Jansson som fortsatt ingår i styrelse och ledningsgrupp. Foto: Ola Hedin

Robin Manger tillträder 1 juli i den nytillsatta rollen som kontorschef på Horisont arkitekter i Malmö med ca 25 medarbetare. Han har arbetat på Horisont sedan 2011 och är alltjämt uppdragsansvarig arkitekt och företagets IT-chef.  Han har tidigare drivit egen firma och arbetat på Tillberg design och Jakri.

Annons

Johan Roos är ny partner och uppdragsansvarig arkitekt på Archus som expanderar med ett nytt regionkontor i Borlänge.  Han kommer senast från Ettelva arkitekter där han varit partner och ansvarig inom affärsområdet Bostad.

Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel