Gå till innehållet

Stadsarkitekt blir chef på Tengbom

Aila Hirvonen Bremefors toppar veckans rapport om arkitekter på nya tjänster. Här finns också nya kontorschefer på Sweco och Carlstedt, en ny adjungerad professor, med flera.

Aila Hirvonen Bremefors är ny affärsområdeschef för stadsutveckling på Tengbom i Göteborg. Hon kommer närmast från jobbet som stadsarkitekt och plan- och bygglovschef på Alingsås kommun.

Peter Järvholm är ny kontorschef på Sweco architects i Umeå där han arbetat som arkitekt och uppdragsledare sedan 2004. Han är inredningsarkitekt och har även varit nätverksledare för det tidigare marknadsnätverket Inredning och hyresgäst inom Sweco architects.

Kalle Berggren blir kontorschef för Carlstedt arkitekters kontor i Eskilstuna den 1 oktober. Han kommer närmast från Skanska Teknik där han varit gruppchef för arkitekterna. Tidigare kontorschefen Anette Eriksson återgår till Carlstedt arkitekters Stockholmskontor. Foto: Elizabeth Thompson

Marcus Sörensen är ny inredningsarkitekt på Sweco architects i Stockholm. Han är utbildad vid Konstfack.

Klara Laufke är ny handläggande arkitekt på Liljewall i Stockholm. Hon tog examen 2004 från KTH och kommer senast från Thomas Eriksson arkitekter.

Hilda Esping Nordblom, arkitekt och vice vd på Liljewall, är utsedd till adjungerad konstnärlig professor på avdelningen Byggnadsdesign vid institutionen för Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik på Chalmers. Hon ska vara verksam inom bostadsfrågor i samverkan med Centrum för Boendets Arkitektur, CBA, undervisa på både kandidat- och mastersnivå samt föreläsa och bistå i forskningsprojekt. Foto: Veera Kooko

Per Bornstein slutar som partner och delägare på Bornstein Lyckefors arkitekter. Han kommer att finnas kvar i bolaget i en rådgivande roll på deltid. Under hösten kommer han bland annat att starta ett webbaserat galleri för fotokonst, artphotography.se.

Mer att läsa