Nyheter

På nytt jobb: Ny vd på Carlstedt

20 maj 2020

Stina Ljungkvist toppar veckans rapport om arkitekter på nya tjänster. Här finns även nya chefer och ledare på Sweco, Arkitektgruppen GKAK och Afry samt ett gäng nyanställda på Fredblad och Topia.

Annons
Foto Elizabeth Thompson

Stina Ljungkvist blir ny vd på Carlstedt arkitekter med cirka 75 anställda i Eskilstuna, Nyköping och Stockholm. Hon är arkitekt och kommer närmast från BSK arkitekter där hon varit vd de senaste fem åren. Stina Ljungkvist tar över vd-rollen i augusti och efterträder då Siv Axelsson som varit tillförordnad vd sedan oktober 2019.

Magnus Odéen blir regionchef på Sweco architects den 1 juni. Region Mitt som blir hans ansvarsområde innefattar arkitektverksamheten i Uppsala, Örebro, Västerås, Norrtälje och Linköping. Magnus Odéen är arkitekt och kommer senast från rollen som kontorschef på Sweco architects i Uppsala. Som regionchef efterträder han Lisa Torpel som fortsätter som landskapsarkitekt på företagets kontor i Malmö.

Annons

Julia Svärd är ny affärsområdeschef på Arkitektgruppen GKAK, en del av koncernen Developing Design Sweden. Hon kommer närmast från Afry där hon sedan 2013 verkat som landskapsarkitekt i såväl operativa som strategiska roller.

Katarina Pelinska har börjat som teamleader och uppdragsansvarig landskapsarkitekt på Afry i Stockholm. Hon har 15 års yrkeserfarenhet och kommer senast från Atkins.

Felicia Andersen är nyanställd arkitekt på Fredblad i Göteborg. Hon tog examen från Chalmers 2019 och har tidigare arbetat på Wahlström och Steijner arkitekter.

Annons

Lovisa Axellie är ny landskapsarkitekt på Topia landskapsarkitekter. Hon har flerårig erfarenhet som illustratör med egen verksamhet, är utbildad på SLU Ultuna och har tidigare praktiserat på Ramboll i Uppsala.

Emma Falk är landskapsarkitekt på Topia landskapsarkitekter. Hon kommer senast från Tyréns i Stockholm, har en master från SLU Ultuna och är även utbildad vid Stockholms universitet.

Kristina Eriksson är ny landskapsarkitekt på Topia landskapsarkitekter. Hon har tidigare arbetat på Sven Hermelin landskapsarkitekter och är utbildad vid SLU Ultuna samt på KTH.

Annons
Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel