Nyheter

På nytt jobb: Ny vd för Okidoki

26 augusti 2020

Janica Wiklander toppar veckans rapport om arkitekter på nya tjänster. Här finns också en ny enhetschef på länsstyrelsen och ett gäng nya medarbetare på Sweco architects.

Annons
Foto Linnea Sundemo

– Jag attraheras av ett starkt patos i samhällsfrågor och ett starkt entreprenörsskap. Det är den gamla punkaren i mig som kommer till liv, säger Janica Wiklander om sitt nya vd-jobb.

Janica Wiklander har rekryterats som vd för Okidoki arkitekter. Hon är arkitekt, landskapsarkitekt samt ljusdesigner och kommer närmast från jobbet som kontorschef på Tengbom där hon också sitter med i koncernledningen. Tidigare har hon haft en ledande roll inom ÅF Lightning och var del av teamet som byggde upp företaget Ljusarkitektur. Janica Wiklander tillträder sin tjänst på Okidoki i november 2020 och hon blir även delägare i företaget.

Tatjana Joksimović blir ny enhetschef för bostadsförsörjning och fysisk planering på länsstyrelsen i Stockholms län från den 1 september. Hon kommer närmast från rollen som planchef på samma myndighet. Tatjana Joksimović är arkitekt och även förbundsordförande för Sveriges Arkitekter.

Annons

Maja Karlsson är ny handläggande arkitekt på Sweco architects i Uppsala. Hon har tidigare arbetat på Tovatt Architects and Planners samt senast på Sweco i Stockholm. Hon är utbildad på LTH samt på Royal Melbourne Institute of Technology i Melbourne.

Lina Kratz är ny arkitekt på Sweco architects i Uppsala. Hon kommer direkt från studier på LTH och har även studerat på Chalmers. Hon har tidigare praktiserat på Sweco och på Tengbom.

Maria Parent Trovik är inredningsarkitekt och har börjat arbeta på Sweco architects i Uppsala. Hon kommer senast från Swecos Örebrokontor och är utbildad på HDK, Chalmers och på Université de Montréal.

Annons

Sofia Smedegård är ny kontorschef på Sweco architects i Uppsala. Hon har arbetat på Sweco sedan 2017 och kommer närmast från rollen som studiochef. Hon är utbildad på KTH, har arbetat på Tengbom samt på Tema arkitekter och arbetar alltjämt som uppdragsansvarig arkitekt inom Sweco.

Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel