Gå till innehållet

Ny stadsarkitekt i Linköping

Linköpings nya stadsarkitekt Erik Adolfsson toppar veckans rapport om kollegor som fått nya jobb i sommar. Kolla också nya kollegor på Sweco, Studio Stockholm, Murman, SWMS arkitektur, Semrén och Månsson samt Bjerking.

Erik Adolfsson är Linköpings nya stadsarkitekt sedan 1 juli. Han är planeringsarkitekt och har arbetat som planarkitekt i Linköping i många år, först som konsult och de senaste 10 åren inom kommunen. Han har även arbetat i Motala kommun och på länsstyrelsen i Örebro. Han har även suttit i styrelsen för Sveriges Arkitekter.

Christina Englund är ny kontorschef för Swecos arkitektverksamhet i Gävle. Hon har bakgrund som stadsarkitekt för Nordanstigs och Hudiksvalls kommuner.

Louise Leijonmarck är ny inredningsarkitekt på Studio Stockholm. Hon kommer senast från en motsvarande tjänst på Koncept TM och har dessförinnan jobbat på ett flertal Londonbaserade arkitektkontor. Hon har en kandidatexamen i inredningsarkitektur från University of the Arts London.

Rasmus Hellgren är ny arkitekt på Studio Stockholm Han har tidigare erfarenhet från liknande tjänster, senast som arkitekt på ÅWL arkitekter. Han har en masterutbildning i arkitektur från Lunds tekniska högskola.

Cecilia Dreyfert är ny inredningsarkitekt på Murman arkitekter. Hon har tidigare jobbat på bland annat Indicum inredningsarkitekter och kommer närmast från PE Teknik och arkitektur.

Marcus Sörensen är också ny inredningsarkitekt på Murman och kommer närmast från Sweco.

Klara Isling är ny landskapsarkitekt på SWMS arkitektur. Hon har tidigare bedrivit egen verksamhet och arbetat på Landskapslaget och Nivå landskapsarkitektur.

Victor Ohlsson är ny planeringsarkitekt på SWMS arkitektur. Han är utbildad på BTH i Karlskrona och LTH i Lund.

Malin Croner är ny landskapsarkitekt hos SWMS arkitektur. Hon kommer närmast från Mareld i Malmö.

Naeimeh Moosavi är ny arkitekt på Semrén och Månsson i Stockholm. Hon har tidigare studerat på Shiraz arkitekturuniversitet och kommer senast från Tengbom.

Fatima Grand är ny arkitekt på Semrén och Månsson i Malmö. Hon läste sin Bachelor of Arts in Architecture och Postgraduate Diploma in Architecture i London. Hon är även registrerad arkitekt i the Royal Institute of British Architects och Architects Registration Board. Hon kommer senast från brittiska Grimshaw architects.

Sofia Wulff blir ny uppdragsansvarig landskapsarkitekt på Bjerking i Stockholm 1 september. Hon kommer närmast från Täby kommun.

Marta Karlström är ny nyexaminerad landskapsarkitekt som börjar på Bjerking i Stockholm 1 september. Hon har tidigare gjort praktik på företaget och jobbat på timme sedan i juni.

Lovisa Parke är ny handläggande landskapsarkitekt på Bjerking i Uppsala. Hon kommer närmast från Norconsult.

Charlotta Enghag blir ny handläggande/uppdragsansvarig landskapsarkitekt på Bjerking i Uppsala 1 september. Hon kommer närmast från Västerås kommun.

Mer att läsa