Nyheter

På nytt jobb: Ny professor på Konstfack

7 februari 2020

En professor i inredningsarkitektur och en stadsarkitekt i Norrtälje toppar veckans rapport om arkitekter på nya jobb.

Annons

Kristina Fridh är ny professor i inredningsarkitektur på Konstfack. Hon har en master i arkitektur från Chalmers och tog sin doktorsexamen 2001 med avhandlingen Japanska rum. Sedan 2003 har hon arbetat på HDK, först som lärare i design och rumsgestaltning och sedan även som forskare samt studierektor för skolans forskarutbildning.

Charlotte Köhler blir stadsarkitekt i Norrtälje, en nyinrättad roll i kommunen. Hon är landskapsarkitekt och idag samhällsbyggnadsdirektör i Norrtälje. Hon tillträder den 1 april.

Annons

Morgan Andersson är ny adjungerad professor i vård och boende på Chalmers Arkitektur och Samhällsbyggnadsteknik. Han är arkitekt och teknologie doktor och arbetar parallellt med FoU-frågor som utvecklingsledare på Göteborgs Stad lokalförvaltningen.

Nicolai Bülow Rousting är ny landskapsarkitekt och urban planner på Arkitema i Stockholm. Han är utbildad vid Köpenhamns universitet och de senaste fyra åren har han jobbat på Gullik Gulliksen i Norge.

Hampus Rendmar, inredningsarkitekt, har börjat på Krook och Tjäder i Göteborg. Han kommer närmast från Norconsult arkitekter i samma stad.

Annons

Susanne Kovács Österberg är ny arkitekt på Semrén och Månsson i Göteborg där hon kommer att vara studiochef. Hon har arkitektexamen från Chalmers och har även läst på arkitektskolan i Köpenhamn. Hon kommer närmast från Tengbom.

Josefine Wikholm är ny arkitekt på Semrén och Månsson i Göteborg där hon kommer att arbeta som uppdragsledare i studion bostäder och urbana miljöer. Hon är utbildad på KTH och TUDelft i Holland och kommer närmast från White.

Andreas Sjöberg, Andrea Bodelson, Karin Stenström, Martin Kjerrulf och Flavia Cozma, alla arkitekter, är nya medarbetare på HMXW arkitekter.

Annons
Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel