Gå till innehållet

Ny arkitekturtopp på Afry

Helena Paulsson blir ny chef för arkitektur och design på Afry och toppar veckans rapport om arkitekter på nya tjänster. Här finns också nya rekryteringar på Vardag, Carlstedt, ET-Cetera, Liljewall, PE, Kragh och Berglund, Krook och Tjäder samt Studio Ekberg.

Helena Paulsson blir ny chef för arkitektur och design på Afry den 1 maj och blir därmed affärsområdeschef för nära 500 arkitekter samt ljud- och ljusdesigner inom varumärkena Sandellsandberg, Koncept, Gottlieb Paludan architects, Efterklang och Light bureau i Skandinavien och Storbritannien. Helena Paulsson är landskapsarkitekt och stadsplanerare och har arbetat på Afry sedan 2012.

Charlotte Fredriksson är ny handläggande arkitekt på Vardag arkitekter. Hon kommer senast från Kjellander Sjöberg.

Nini Foyn blir ny kontorschef för Carlstedt arkitekter i Nyköping. Hon är arkitekt och har varit på företaget sedan 2007. Sedan november i fjol har hon varit tillförordnad kontorschef.

Kristina Kritc Cejvan är tillbaka på ET-Cetera i Västerås efter tre och ett halvt år på Tyréns i Eskilstuna. Hon har masterexamen från Zagreb i Kroatien och har tidigare arbetat på ET-Cetera i ett år och innan dess på Sweco architects i Västerås i tio år.

Jenny Ålander är ny vårdarkitekt på Liljewall i Stockholm. Hon startade sin karriär som sjukgymnast med en examen från Karolinska institutet innan hon skolade om sig till arkitekt. Senast kommer hon från Tengbom där hon arbetat som handläggande arkitekt i fyra år.

Måns Adamson är ny vårdarkitekt och uppdragsansvarig arkitekt på Liljewall i Stockholm. Han kommer senast från BSK arkitekter. Innan dess har han bland annat varit kreativ ledare inom affärsområdet vård på Arkitema, handläggare på Reflex arkitekter samt teamleader på NKS för White Tengbom team.

Elisabeth Frostklinga är ny uppdragsansvarig planarkitekt på PE teknik och arkitektur i Stockholm. Hon har tidigare arbetat på flera kommuner och kommer närmast från Norrtälje kommun.

Markus From har rekryterats som uppdragsansvarig arkitekt till PE teknik och arkitektur i Stockholm. Han kommer närmast från egen verksamhet i Studio from Lazar.

Ronny Brox är ny landskapsarkitekt på Kragh och Berglund landskapsarkitekter. Han är utbildad vid Technische Fachhochschule i Berlin och har tidigare arbetat på Mandaworks.

Per Eriksson har börjat som arkitekt på Krook och Tjäder i Stockholm. Han kommer närmast från Tillberg Design of Sweden i Höganäs.

Moa Bulthuis är nya arkitekt på Studio Ekberg arkitektur. Hon kommer direkt från studier på Chalmers.

Elin Nilsson är nya arkitekt på Studio Ekberg arkitektur. Hon kommer direkt från studier på Chalmers.

Mer att läsa