Gå till innehållet

Här är Malmös nya stadsarkitekt

Malmös tionde stadsarkitekt genom tiderna är utsedd och toppar veckans rapport om arkitekter på nya jobb.

Finn Williams blir Malmös nya stadsarkitekt från den 28 juni 2021. Han är brittisk medborgare utbildad i arkitektur vid Royal college of art i London och har arbetat som urban designer och landskapsarkitekt. I nio år har han verkat inom offentlig sektor i London och 2017 blev han vd för Public practice, ett företag med uppdrag att bygga upp den offentliga sektorns kapacitet för proaktiv stadsplanering.

Anna Eliasson är ny stadsarkitekt i Simrishamn, den första sedan 2006. Hon har tidigare varit chef för plan- och exploateringsenheten på kommunen och har även lång erfarenhet som projekterande arkitekt. Som stadsarkitekt är hon chef för en ny planeringsenhet på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Anna-Karin Skoog har bytt roll på Bjerking och är nu teamledare för landskapsarkitekterna i Stockholm.

Patrik Olsson är ny affärsområdesansvarig för landskapsarkitektur på ÅWL efter Linda Andsberg som nu tar rollen som senior affärsutvecklare. Patrik Olsson är landskapsarkitekt och har jobbat på ÅWL sedan 2015. Han är delägare och arbetstagarrepresentant i företagets styrelse.

Malin Mirsch är tekniksamordnare för arkitektur på Systra, med placering på huvudkontoret i Göteborg. Hon är arkitekt med särskild kompetens inom infrastruktur och broar.

Diego Boroni är ny landskapsarkitekt på Systra i Stockholm. Han har arbetat flera år i Italien och kommer närmast från Daniel Bell landskap.

Kani Karem är ny landskapsarkitekt på Systra i Malmö. Hon har tidigare arbetat på Structor mark.

My Söderberg är ny landskapsarkitekt på Systra i Malmö. Hon kommer närmast från Siegel arkitekter samt egen verksamhet.

Anna Mistry Bergbom har börjat på Krook och Tjäder i Stockholm. Hon kommer närmast från PE teknik och arkitektur och dessförinnan Nyréns och Tengbom. Hon har tidigare varit verksam i Storbritannien, Tyskland och Indien.

Dorota Walus har blivit ny certifierad tillgänglighetsexpert på Wester Elsner arkitekter. Hon är arkitekt och diplomerad ingenjör och har arbetat på företaget sedan 2017. Hon har lång internationell erfarenhet och har tidigare arbetat på Liljewall och Niras.

Erik Nyström är ny inredningsarkitekt på BSK arkitekter. Han kommer närmast från Thomas Eriksson arkitekter där han bland annat arbetade med inredningen på ICA:s huvudkontor. Foto: Per Kristiansen

Annie Flodström är ny arkitekt på BSK arkitekter. Hon kommer närmast från Manor house där hon arbetat med design och inredning för exempelvis Näsby Slott. Tidigare var hon verksam på Elinder Sten. Foto: Per Kristiansen

Lisa Fransson är ny arkitekt på White arkitekter i Stockholm. Hon är utbildad på UMA och LTH och kommer närmast från Cobe architects i Köpenhamn.

Emma Öhrling är ny landskapsarkitekt på White arkitekter i Örebro. Hon kommer direkt från studier på SLU i Uppsala.

Tommy Vince är arkitekt och medgrundare på Kärnvirke arkitektur. Han är projektledande arkitekt och egenföretagare utbildad på UMA samt vid arkitektskolan i Aarhus i Danmark.

Mer att läsa