Nyheter

På nytt jobb: Erfarna arkitekter på nya tjänster

4 december 2020

Veckans rapport innehåller kollegor på nya spännande tjänster hos Liljewall, Sweco architects, White, SLU, Staffantstorps kommun, Mandaworks, Archus samt Krook och Tjäder.

Annons
Foto Veera Kokko

–Det som fascinerar mig med vårdarkitektur är att man arbetar med projekt där lösningen ligger i att kombinera teknik och gestaltning för att kunna skapa en läkande miljö, säger Catherine Hugosson apropå sitt nya jobb på Liljewall.

Catherine Hugosson har rekryterats till Liljewall och blir en del av företagets vårdstudio. Hon är arkitekt med över tjugo års erfarenhet inom vårdarkitektur och har tidigare arbetat på Cedervall och Sweco. Hon kommer närmast från Carlstedt arkitekter.

Pernilla Nordén blir ny regionchef i Väst hos Swecos architects och tar även plats i företagsledningen. Hon är arkitekt och har arbetat på Sweco architects sedan 1997, bland annat som studiochef och biträdande regionchef. Senaste fyra åren har hon varit kontorschef för kontoren i Göteborg och Halmstad. Pernilla Nordén tillträder den 1 januari 2021 och ersätter Åke Boustedt som lämnar rollen efter 18 år.

Annons

Lotta Sundell tillträder som kontorschef för White i Halmstad den första januari 2021. Hon är utbildad arkitekt och har arbetat som gruppchef sedan 2018. Sedan november i år är hon även partner på företaget.

Hildegun Nilsson Varhelyi är ny adjungerad professor i landskapsarkitektur vid Institutionen för stad och land på SLU Ultuna. Hon kommer att fortsätta att arbeta i egen verksamhet parallellt med sin tjänst på SLU.

Thomas Oskarsson är ny planarkitekt i Staffanstorps kommun. Han har examen från BTH i Karlskrona, är även utbildad på Bauhaus Universität i Weimar och kommer närmast från Eslövs kommun.

Annons

Ronny Brox är ny landskapsarkitekt på Mandaworks. Han är utbildad på Beuth University of Applied Sciences i Berlin och kommer senast från Landskapslaget.

Silvia Rodrigues har rekryterats som arkitekt på Archus i Borlänge. Hon är utbildad inredningsarkitekt och har även lång erfarenhet inom husbyggnad. Hon har tidigare arbetat bland annat på Comarc arkitekter.

Carolina Ögren är ny landskapsarkitekt på Archus i Uppsala. Hon har examen från SLU Ultuna och kommer närmast från Sweco architects i Stockholm.

Annons

Erik Marklinder har börjat på Krook och Tjäder i Halmstad. Han kommer närmast från Arkitektbyrån Design arkitekter i Göteborg.

Author no image

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel