Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Nystart för branschdag i Alnarp

Efter två års uppehåll återkommer landskapsarkitekturdagen vid SLU i Alnarp, nu under namnet Larkdagen och med temat Future landscaping.
– Vi är förberedda på att det blir en mängd besökare, säger Oliva Norderfors, student i årskurs 2 som ansvarar för branschdagen.

Olivia Norderfors arrangerar Larkdagen på Alnarp tillsammans med sina kurskamrater i årskurs 2.

Larkdagen samarrangeras med att landskapsarkitektutbildningen firar sitt 50-årsjubileum. Jubileet har också spelat in i temat för dagen.

– Vad har egentligen hänt på 50 år och var är vi om 50 år? Hur kommer vi att leva och vad är det vi värdesätter? Man kan inte låta bli att bli lite existentiell när allt kommer omkring, säger Olivia Norderfors.

På temat blir det workshops, föreläsningar och paneldiskussion. Med ett 30-tal utställare från branschen blir det också en mässa på campusområdet.

– Det är arkitektkontor, företrädare från plantskolor med flera. Man kommer att få en uppfattning om vilka som rör sig i branschen, precis det man saknat de senaste åren, säger Olivia Norderfors.

Hennes uppfattning är att marknaden för framtida landskapsarkitekter är mycket god.

– Vi får höra att vi har valt exakt rätt utbildning och att vi kommer att behövas på fler ställen än på arkitektkontor.

 

Om Larkdagen 2022

Larkdagen kallas Sveriges störta branschdag inom landskapsarkitektur och hålls på Alnarpsgården på SLU:s campus i Alnarp. Dagen arrangeras av studenterna i årskurs 2 och sker i samarbete med SLU Öppet hus, då Landskapsarkitekturprogrammet firar 50 år.

Mer om programmet finns att läsa här.

Mer att läsa