Gå till innehållet

Ny topp för Innovationsföretagen

Teknikkonsulternas och arkitekternas arbetsgivarorganisation, Innovationsföretagen, får ny förbundsdirektör. Elin Lydahl tillträder den 1 december i år.

– Jag är glad, hedrad och motiverad för uppdraget som förbundsdirektör för Innovationsföretagen. Våra teknik-, innovations- och kunskapsintensiva företag betyder enormt mycket för Sverige och jag ser fram emot att få bidra till deras fortsatta utveckling, säger Elin Lydahl i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare varit generalsekreterare inom Teknikföretagens branschgrupper samt hållbarhetschef för teknikkonsultföretaget Sweco Energuide. Hon kommer närmast från en roll som vd på Tom Tits Experiment där hon bland annat jobbat för att öka intresset för tekniska utbildningar bland unga och hon sitter i ledningsgruppen för Telgekoncernen.

Innovationsföretagens styrelseordförande Sara Lindmark är nöjd med rekryteringen.

– Elin Lydahl har en gedigen bakgrund med en stor kunskap och förståelse för branschen och de samhällsutmaningar vi möter. Hon kommer leda Innovationsföretagen in i framtiden på ett fantastiskt sätt, säger hon i pressmeddelandet.

Innovationsföretagens tidigare förbundsdirektör Magnus Höij slutade i somras efter åtta år på tjänsten. Innan Elin Lydahl tillträder i december, axlas rollen av Anders Persson. 

Mer att läsa