Nyheter

Ny stiftelse i Emma Jonstegs namn

11 mars 2020

Utopia arkitekter startar en stiftelse i nyligen bortgångna vd:n Emma Jonstegs namn. Initiativet får stöd av Sveriges Arkitekter.

Annons
Annons
Foto Annika jensfelt

Jesper Lövkvist presenterade den nya stiftelsen vid Arkitekturgalan i Stockholms konserthus på tisdagen.

Under Arkitekturgalan på tisdagen tillkännagavs att det blir en stiftelse som genom ett årligt pris med tillhörande stipendium ska uppmuntra och stödja individer som verkar i Emma Jonstegs anda.

– Det finns inget sätt att ersätta Emma. Men det finns ett arv efter henne att vårda och bygga vidare på, sa Emma Jonstegs man och medarbetare Jesper Lövkvist i ett anförande på Arkitekturgalans scen.

Idén att starta en stiftelse var Emma Jonsteg själv med och diskuterade.

Annons
Annons

– Hon trivdes med den tanken, förklarade Jesper Lövkvist för publiken på Arkitekturgalan.

Stiftelsen kommer att hanteras av Sveriges Arkitekter och kommer till en början att ha en styrelse med fem personer. Redan klara ledamöter är Mattias Litström som grundade Utopia arkitekter tillsammans med Emma Jonsteg, Tobias Olsson, förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter, Karin Ahlzén som under många år satt i Sveriges Arkitekters styrelse tillsammans med Emma Jonsteg samt Lisa Lindström, vd för designbyrån Doberman och en nära vän till Emma Jonsteg.

Ytterligare upplysningar om stiftelsen kommer att presenteras inom kort. Redan har startats en insamling där företag, organisationer och privatpersoner kan bidra med pengar.

Annika Jensfelt

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel