Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Möbelmässan i Milano framflyttad på grund av coronaviruset

Den årliga möbelmässan i Milano, Salone del Mobile, skulle ha hållits i april. Nu är den framflyttad till den 16–21 juni.
– Det är bra att det kom ett officiellt beslut, säger Daniel Heckscher på Note design studio som gestaltar och kurerar den svenska utställningen Swedish design movement.

Ansvariga för möbelmässan i Milano, Salone del Mobile, har meddelat att mässan inte kommer att öppna den 21 april som planerat. Orsaken är att det nya coronaviruset har fått spridning i norra Italien. Beslutet meddelades på Twitter igår efter att arrangörerna haft ett akut möte.  Mässan är nu framflyttad till 16–21 juni. Också designveckan Fuorisalone som arrangeras i samband med Salone del Mobile flyttas fram till juni.

Svensk Forms utställning Swedish design movement skulle ha visats under designveckan Fuorisalone och är en del av det statliga Designprogrammet som leds av Visit Sweden i samarbete med bland andra Svensk Form och Sveriges Arkitekter. Anna Blomdahl är projektledare för utställningen Swedish design movement.

– Vi samlar nu in information för att göra en riskanalys innan vi fattar beslut om att delta i juni. Sen beslutar styrgruppen för Designprogrammet hur vi gör. Idag är det kaosartat i Milano med många stängda kontor så det tar lite tid, säger Anna Blomdahl.

Daniel Heckscher, Note design studio

Note design studio har i uppdrag från Svensk Form att gestalta och kurera årets svenska utställning i Milano och att utforma grafik och kommunikation. Daniel Heckscher ansvarar för uppdraget hos Note design studio.

– Det är bra att det kom ett officiellt beslut om att ställa in i april, både för att få veta mer om virusets spridning och av ekonomiska skäl. Alla vill att utställningen blir av i juni, men det är mycket som är oklart, säger Daniel Heckscher.

Mer att läsa