Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Mässan ställs in – satsar på comeback 2023

Stockholm Furniture and light fair har tidigare aviserat att årets mässa skjutits upp till september. Men nu meddelas att det inte blir någon mässa alls i år. Istället blir det fokus på februari 2023.

Nytt datum för Stockholm Furniture and light fair är 7–11 februari 2023.

– Vi fokuserar på en kraftfull comeback efter två års frånvaro, säger Hanna Nova Beatrice, projektledare för möbelmässan, i ett pressmeddelande.

Coronapandemin var anledningen till att möbelmässan ställdes in 2021 och att 2022 års mässa skjöts upp. Bakgrunden till att man nu skippar september och istället fokuserar på februari 2023 är att det nya datumet ställde till problem. Enligt pressmeddelandet blev det en splittring i branschen, att utställare och besökare valde mellan september 2022 och februari 2023. Veckan i början av februari beskrivs som etablerade datum i den internationella designkalendern och att de för många markerar starten på designåret.

De datum som nu gäller för Stockholm Furniture and light fair är 7–11 februari 2023. Enligt mässledningen har beslutet tagits i nära dialog med branschorganisationen TMF (Trä och Möbelföretagen) samt tongivande aktörer i branschen.

– Vi strävar efter en enad och stark skandinavisk designbransch, säger Hanna Nova Beatrice i pressmeddelandet.

Samtidigt meddelas att årets designvecka, Stockholm design week, trots allt kommer att genomföras i september. Och i februari nästa år.

Mer att läsa