Gå till innehållet

Lund startar arkitekttävling om Stadshallen

Stadshallen som ritades av Klas Anshelm ska renoveras och byggas om för att bli Lunds nya vardagsrum. Nu startar kommunen en öppen allmän tävling för att upphandla rätt arkitekt för projektet.

Stadshallen med tillhörande kontorsdel ligger centralt vid Stortorget i Lund och kom på sin tid till efter en arkitekttävling. Nu blir det tävling igen när byggnaden ska göras om för att möjliggöra fler verksamheter än idag, så som kafé eller restaurang, uthyrningslokaler, konferens och arbetsplatser. På sistone har byggnaden använts för kommunfullmäktige och Kulturskolans aktiviteter.

Enligt tävlingsarrangören ska ombyggnaden bidra till att byggnaderna öppnas upp mot omgivande stad, samtidigt som de kulturhistoriska och arkitektoniska värdena respekteras. Kommunens arbetsnamn för projektet är ”Från finrum till vardagsrum”.

Deadline för att lämna in tävlingsförslag är 28 februari 2019 och vem vinnaren är beräknas vara klart i april eller maj. Mer info om tävlingen finns på Sveriges Arkitekters hemsida www.arkitekt.se.

Stora salen i Stadshallen.

 

Mer att läsa