Nyheter

Liljewall byter vd – nygammal får posten

5 november 2019

Efter tio år lämnar Per-Henrik Johansson posten som vd för Liljewall. Vd-bytet har enligt företaget varit planerat sedan länge och över tar den tidigare medarbetaren Niclas Sundgren, som närmast kommer från Ramboll.

Annons
Foto Liljewalls

Liljewall byter vd när Per-Henrik Johansson lämnar posten efter tio år. Här företagets kontor i Göteborg.

Per-Henrik Johansson, avgående vd.

Beskedet lämnades internt under måndagen, men det har enligt företaget varit känt under en längre tid att Per-Henrik Johansson planerade att lämna sin post. Han blir dock kvar inom företaget, nu som uppdragsansvarig arkitekt.

”Det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till Niclas och att helhjärtat fokusera på att skapa god arkitektur”, säger Per-Henrik Johansson i ett pressmeddelande från företaget.

Annons

Bytet sker först i januari 2020. Efterträdaren Niclas Sundgren kommer närmast från Ramboll och rollen som marknadsdirektör men har arbetat inom ledande positioner i runt om i branschen.

Niclas Sundgren arbetade för Liljewall redan för 15 år sedan och är även ledamot i styrelsen för den till Liljewall kopplade Leif Blomkvist Forskningsstiftelse.

Tillträdande vd:n Niclas Sundgren. Foto: Liljewalls

”Jag är hedrad över att få vara med och driva ett arkitektkontor med stark kultur, gedigen kompetens och innovationskraft. Det är något som alla företagsledare vill se i sina verksamheter”, säger Niclas Sundgren i pressmeddelandet.

Arkitekten har sökt Niclas Sundgren och Per-Henrik Johansson för kommentarer. 

Annons

Author no image

Josef Svenberg

Gå till nästa artikel