Nyheter

KUB arkitekter blir uppköpta av Arkitema

23 juni 2021

KUB arkitekter med bas i Göteborg blir en del av det danska arkitektkontoret Arkitema, som i sin tur är en del av Cowi.

Annons
Foto Bert Leandersson

KUB arkitekter (genom PerEric Persson, Linda Andersson, Markus Syvertsson, Lars-Bertil Andreasson, Karl-Axel Johannesson, Carl-Johan Martinius, Kajsa Crona och Anna Sunnerö) har bland annat ritat Kasper Salin-prisade skivfilterbyggnaden på Ryaverket i Göteborg.

– Arkitektbranschen förändras och konkurrensen ökar. Det ställs succesivt högre krav på specialistkompetens, och vi vill tillsammans med Arkitema ligga i framkant inom hållbarhet och digitala verktyg, säger Karl-Axel Johannesson, en av grundarna av KUB arkitekter i ett pressmeddelande.

KUB arkitekter grundades 2001, har 28 medarbetare och har fått flera utmärkelser, bland annat Kasper Salin-priset 2010 för skivfilterbyggnaden på avloppsreningsverket Ryaverket i Göteborg. Karl-Axel Johannesson framhåller fördelarna med uppköpet:

– Med Arkitema kan vi utveckla verksamheten med våra duktiga medarbetare och de värderingar och den arbetsgemenskap som vi upplever att KUB står för, säger han i pressmeddelandet.

Annons

Arkitemas Sverigechef Susan Schack gläds också åt uppköpet.

– Vi är så glada över att få ett kontor i Göteborg, här jobbar många duktiga arkitekter och ingenjörer som vi ser fram emot att välkomna, säger hon i pressmeddelandet.

Arktema startade i Aarhus 1969 och finns i Sverige sedan 2011. Totalt har företaget 650 arkitekter och landskapsarkitekter.

Author no image

Annika Jensfelt

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel