Nyheter

Karriärvalet ledde till jobb hos Polisen

24 september 2020

Efter nästan 15 år som projekterande arkitekt, valde Emilia Nyblom beställarsidan. Nu har hon jobb på Sveriges största myndighet.

Annons
Foto Jonas Malmström

Emilia Nyblom har tidigare varit projektledare på KTH:s fastighetsavdelning samt på Veidekke Bostad. Nu är hon projektledare på Polismyndigheten.

Projektledare på lokalförsörjningsenheten vid Polismyndigheten.

Så lyder arkitekten Emilia Nybloms jobbtitel.

– Mitt uppdrag är att vara en samordnande katalysator. Jag ska fånga upp verksamhetens behov och hjälpa till att uppfylla dem i lokaler, förklarar hon.

Annons

Polismyndigheten har både egna och hyrda lokaler och har ramavtal med olika konsulter, till exempel arkitekter.

Emilia Nyblom. Foto: Jonas Malmström

– Att jag är arkitekt är en stor tillgång i alla delar av processen. Jag kan hitta rätt sakkunniga, se vad som behövs och läsa ritningar och förstå hur allt ska bli, från installationer till inredningar, säger Emilia Nyblom.

Intresset för beställarsidan fick hon under sin tid som arkitekt på AG arkitekter.

– Vi hade flera myndighetsprojekt och jag fick förmånen att mer och mer ha en samordnande roll och vara med i den tidiga planeringen tillsamman med fastighetsbolagen. Då väcktes mitt intresse att organisera, hålla i tidplaner och ordna bemanningen, säger Emilia Nyblom.

Hon fick tips av en kollega som tidigare tagit steget till beställarsidan.

Annons

– Jag vågade släppa arkitektrollen och pröva en ny väg. Det är fortfarande roligt och inspirerande och passar mig väldigt bra. Och jag har förmånen att jobba med många olika arkitektkontor, vilket är både varierande och lärorikt.

Emilia Nyblom om att välja beställarsidan:
  • Våga! Det finns många möjligheter!
  • Som arkitekt kan du tillföra mycket både externt och internt. Genom att tänka på, väcka intresse för och sätta ord på den fysiska miljön kan du stötta verksamheten.
  • Du kan alltid gå tillbaka till arkitektrollen – men själv tror jag inte att jag kommer att göra det. Beställarsidan passar mig!

 

Annika Jensfelt

Gå till nästa artikel