Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Hon startar ny mötesplats för hållbarhet i Malmö

Arkitekten Jenny Grettve skapar ny publik mötesplats i Malmö för att diskutera en hållbar framtid. Mötesplatsen Anon öppnade i början av mars.

Jenny Grettve vill skapa en publik mötesplats mitt i stadskärnan för att lyfta fram och diskutera forskning och innovation för en hållbar framtid.

– Vi tror att det saknas en gemensam plattform för hållbarhetsarbete som går bortom den digitala världen och privata konferenser. Vi vill testa vad en plats som Anon kan göra för en stad, säger Jenny Grettve i ett pressmeddelande.

Mötesplatsen Anon kommer att delvis vara öppen för allmänheten och visa installationer och information om radikala tankar och internationella projekt inom hållbarhet och framtid. Lokalen kommer också vara öppen för företag, organisationer och universitet som vill arrangera samtal, workshops, utställningar eller föreläsningar på olika teman.

På tisdagar öppnas Anon som en plats för coworking kring hållbar framtid för att undersöka vilka samtal som uppstår. Mötesplatsen har redan haft besök av bland andra Kjellander Sjöberg, Arkitema och Innovation Skåne och samarbeten är planerade med bland andra Aarhus Universitet, RadicalxChange, Oslo Arkitekturtriennal och Malmö Stad. I lokalen planeras också ett bibliotek och en bokhandel med böcker om hållbarhet, framtid och möjliga lösningar.

Anon finns på Djäknegatan 32 i Malmö.

Mer att läsa