Nyheter

Hon är en av få utvalda

13 september 2018

Linn Olsson är en av de 16 studenter som antagits till Konstfacks linje för inredningsarkitektur och möbeldesign.
– Att det är ett bristyrke och att det bara finns en utbildning för inredningsarkitekter i Sverige var en av anledningarna till att jag sökte, säger hon.

Annons
Annons
Foto Jonas Malmström

Linn Olsson har precis påbörjat kandidatutbildningen på Konstfack.

I gymnasiet gick Linn Olsson samhällsprogrammet med beteendeinriktning  i Malmö. Hon jobbade sen ett år medan hon funderade på framtiden och hon gick en kurs i krokiteckning. Där uppmuntrades hon av läraren att ägna sig mer åt konst. Tidigare hade hon tänkt på arkitektutbildningen som ett alternativ.

– Jag valde att rikta in mig mot inredningsarkitektur istället för att jag vill jobba mer rumsligt och kombinera mitt egna konstnärliga uttryck i samspel med omvärlden, och jag vill få experimentera med olika material, säger Linn Olsson.

Hon sökte till konstskolan Basis i Stockholm, kom in och flyttade.

Annons
Annons

– Många som söker till Konstfack går minst ett år på en förberedande konstnärlig utbildning. Det behövdes för att jag skulle få ihop en portfolio med arbetsprover och jag gick in för att bli antagen till hundra procent.

Linn Olsson blev positivt överraskad över att komma in på Konstfack redan vid första försöket, men tycker att det efter de första tre dagarna känns helt rätt.

– Vi samarbetar med tvåorna och masterstudenter i en workshop om att med enkla medel förbättra vår egen arbetsmiljö i ritsalarna, berättar hon.

Linn Olsson ser många möjligheter i framtiden och tycker att det skulle vara kul att testa olika vägar inom yrket.

– Jag vill gärna jobba med offentliga miljöer i projekt som tar hänsyn till och inkluderar alla, arbeta med olika frågeställningar och få utrymme för fria, konstnärliga projekt.

Annons
Annons

Nina Gunne

Gå till nästa artikel