Nyheter

”Heden är mitt favorit-hatobjekt”

23 maj 2019

Under temat Platsen bjuder Arkitekten in arkitekter för att berätta om sina favoritplatser. Här delar Christopher Kihlberg med sig av sina personliga favoriter – och icke-favoriter.

Annons
Annons
Foto privat

Christopher Kihlberg är inredningsarkitekt på Semrén och Månsson i Göteborg och uppdaterar regelbundet sitt Instagramkonto med teckningar och målningar.

Vilken är din favoritplats i Göteborg?

– Jag blir mest arg för att det är så fult överallt! Jag måste flytta härifrån eller skaffa mina egna rum. Det är den totala avsaknaden av stadsrum som är problemet. Det är för mycket öppna, tomma ytor. Heden är mitt favorit-hatobjekt: En stor, tom yta med två korvkiosker, provisoriska förskolor, parkeringsplatser, en ödslig bussterminal, på tok för många fotbollsplaner och ännu fler flaggstänger. Jag gillar det inte, det är så tillfälligt. Ändå tvingas jag passera varje dag till och från min bostad – jag får ta omvägar.

För tillfälligt och för mycket öppna, tomma ytor på Heden, anser Christopher Kihlberg. Foto: Christopher Kihlberg

Annons
Annons

Finns någon plats i världen du gillar?

– Jag var nyligen i Rom och där är det precis tvärtom mot i Göteborg. Du kan sitta på en mysig uteservering på en gata där bilarna passerar på de gåendes villkor. Det är fina stadsrum överallt. Jag gillar när det är tätt.

Var blir du inspirerad att teckna?

– Ute bland folk på ett kafé där jag ändå har ryggen fri eller i min egen lokal. Oftast drömmer jag mig bort – jag tecknar sällan av exakt det jag ser. När jag besökte Lofoten för en tid sedan tecknade jag minnesbilder från New York. Sen när jag kom hem gjorde jag målningar av Lofoten.

En av Christopher Kihlbergs akvareller av Lofoten.

En av Christopher Kihlbergs teckningar av New York.

Annons
Annons

 

 

Annika Jensfelt

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel