Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Här är vinnar­förslaget i Bokmässans arkitekt­tävling

Albin Aldén och Hugo Henriksson vann Bokmässan i Göteborgs arkitekttävling om att gestalta en paviljong för samtal om staden.

Det var i februari som Bokmässan utlyste tävlingen. Juryn har bestått av arkitekt Gert Wingårdh, Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö, konstnären och formgivaren Linnéa Andersson samt Frida Edman som är ansvarig för Bokmässan i Göteborg.

Albin Aldén och Hugo Henrikssons vinnarförslag beter Byggmöte och har hämtat inspiration från de gröna plank som omgärdat bygget av Västlänken de senaste åren.

”Ett smart förslag som med enkla medel skapar stor användbarhet och ger en igenkännbar bild av en stad i förändring”, skriver juryn i sin motivering. 

I paviljongen ska diskuteras både stadsutveckling och litteratur.

– Gestaltningen uppmanar till mer konkreta diskussioner om stadens frågor, genom att påminna om att det är idag som morgondagens stad växer fram. Som besökare lämnar man mässhallen efter en dag av samtal och ställs inför samma gröna plank runt byggarbetsplatsen på Korsvägen. Kanske är det med en större förståelse för vart staden är på väg? säger Albin Aldén och Hugo Henriksson i ett pressmeddelande.

De är båda arkitekter med egen verksamhet. Som vinnare i tävlingen tilldelas de 20 000 kronor.

Mer att läsa