Gå till innehållet
Gå till startsidan

Sveriges Arkitekters bransch- och medlemstidning

Guiden: Studenter visar framtidens arkitektur på Konstakademien

Arkitektstudenter från landets skolor visar vägen framåt i en utställning på Konstakademien. Här är Arkitektens evenemangstips för november.

Konstakademien slår den 24 november upp dörrarna till en utställning med arbeten från studenter på fyra av landets arkitekturhögskolor – Umeå, Stockholm, Göteborg och Lund. Utställningen har ambitionen att skapa ett gränssnitt mellan högskolorna och ge publiken en inblick i vad utbildningarna fokuserar på respektive vilka frågor som engagerar unga arkitekter.

– Utställningen vill lyfta fram hur unga arkitekter ser på sin uppgift att utforma den värld vi ska leva och bo i. Och hur de resonerar i frågor som berör allt från stadsbyggnad, rumsgestaltning och hållbart byggande till jämställdhetsperspektiv och digital representation, säger Martin Videgård, arkitekt och ledamot i Konstakademien, i ett pressmeddelande.

Utställningen pågår fram till den 13 januari. På Konstakademien i Stockholm.

Forskning om bottenplanens framtid

28 november. Konferens. På flera håll larmas det om att butiksdöden redan är här och i nybyggda områden är det ofta svårt att fylla bottenplanen med levande verksamheter. På Mistra Urban futures konferens gräver forskare djupare i frågan kring bottenvåningarnas framtid och hur dem kan leva vidare. På Chalmers i Göteborg.

Här är det insidan som räknas

28 till 30 november. Festival. World architecture festivals tvillingfestival Inside hålls samtidigt i Amsterdam. Här koras världens bästa inredningsarkitektur och svenska Tengbom har en chans i krogklassen. Utöver prisutdelning bjuds besökarna på tal från det globala toppskiktet inom inredningsarkitektur med framföranden från bland annat India Mahdavi. På RAI i Amsterdam.

Tengbom kan prisas på Inside för arbetet med restaurangen Tako.

 

Mer att läsa