Nyheter

Guiden: Lekfullt med chilensk pristagare

21 december 2018

En favorit i repris och sista chansen att se Renzo Piano-utställningen i London. Här är Arkitektens sista kulturtips för i år.

Annons
Annons
Foto Louisiana

Elementals skissböcker på display i utställningen om kontoret.

Alejandro Aravena och hans kontor Elemental fyller en av utställningshallarna på Louisiana med sitt arbete. Med en lekfull ansats tar Pritzkervinnaren och hans team sig an uppgiften att göra konst av det dagliga arbetet. Via skisser och videoklipp får besökaren följa arbetet och personerna bakom Elementals olika projekt.  Passa på att ta en vilopaus i kuben som visar filmen om kontoret. Missa inte utställningen i Humlebæk som stänger den 28 februari.

Forskningsbyggnaden UC innovation center i Santiago, Chile, öppnade år 2015 och är ritad av Alejandro Aravenas kontor Elemental. Foto: Nina Videc 

Piano i detalj

Renzo Piano ritade Jean-Marie Tjibaou Cultural Centre i Nouméa på Nya Kaledonien som stod färdigt 1998. Foto: Sergio Grazia / ADCK

Annons
Annons

Utställning. Tankarna och teknikerna bakom Renzo Pianos verk detaljstuderas på Royal academy of arts utställning om italienaren. Genom skisser och modeller som sällan visas offentligt erbjuds besökaren en inblick i arbetet bakom 16 av hans byggnadsverk. Utställningen i London stänger den 20 januari.

Lösningar för utsatta områden

Seminarium. Representanter för polis, skola, bostadsbolag och forskning visar hur goda krafter och hårt arbete kan göra skillnad i socioekonomiskt utsatta områden. Diskussionen tar avstamp i regeringens arbete med segregation och rör hållbar social bostadspolitik. På IQ Samhällsbyggnad i Stockholm den 23 januari.

Max Sohl Stjernberg

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel