Nyheter

Första landskapsarkitekten på plats

4 september 2018

Caroline Sjetne är den första landskapsarkitekten som anställts på arkitekt- och ingenjörsföretaget Sydark konstruera.
– Jag ville ha en utmaning, det är det som driver mig, säger hon.

Annons
Annons
Foto Lars Jansson

Caroline Sjetne började som landskapsarkitekt på Sydark konstruera i Malmö i januari 2018. Företaget har drygt 50 anställda.

Caroline Sjetne har två roller på företaget. Den första kommer just av att hon är först på plats. Det är hon som från grunden ska bygga upp företagets landskapsarkitektverksamhet.

– Det handlar om att skapa kundrelationer och utveckla rutiner och samarbetsformer. Och att rekrytera fler landskapsarkitekter, säger Caroline Sjetne.

Den andra rollen är att vara uppdragsansvarig, handläggare och projektör. Här ingår att både ta fram förslag, skissa och gestalta, och att utarbeta checklistor för egenkontroll.

– Landskapssidan ska bli en tydlig del i projekten. Företaget vill att det ska tas ett helhetsgrepp där arkitektur, konstruktion och landskap samarbetar från början, säger Caroline Sjetne.

Jobbet är hennes första anställning efter landskapsarkitektutbildningen på SLU i Alnarp.

– Jag saknade samarbeten med andra discipliner under utbildningen men tycker att just samarbete är väldigt roligt. Och jag har fantastiskt stöd av ledningen och kollegorna, säger hon.

Caroline Sjetne konstaterar att jobbet är en utmaning, precis som hon ville ha. Men snart är hon inte ensam i sin genre längre. I dagarna börjar hennes första rekrytering.

Annika Jensfelt

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel