Nyheter

Fojab varslar om uppsägningar

25 mars 2020

Fojab har lagt ett varsel för 25 tjänster på sina kontor i Malmö och Helsingborg där huvuddelen av de anställda är arkitekter.
– Det här är ett exceptionellt läge i samhället, säger Fojabs vd Daniel Nord.

Annons
Foto Ville Hising

Efter de senaste veckornas händelser ser Fojabs ledning att de kan behöva skära ner på antalet tjänster.

Coronavirusets spridning och påverkan på marknaden har lett till att Fojab har inlett arbetsbristförhandlingar med facket gällande 25 tjänster på sina kontor i Malmö och Helsingborg.

Förhandlingarna ska fastställa vilka uppsägningar som måste ske och vilka möjligheter som finns till korttidspermitteringar.

– Vi har sett en avmattning på marknaden tidigare men har kunnat hålla en bra nivå ändå. Nu bedömer vi att ett minskat inflöde av projekt kommer att påverka oss så pass att vi varslar för att ta höjd för utvecklingen, säger Fojabs vd Daniel Nord.

Annons

Signalerna om inbromsningen har kommit de senaste två veckorna. Nu har företaget också fått bekräftat från beställare att projekt bromsas eller stoppas helt.

Daniel Nord. Foto: Fojab

– Vi bedömer också att det kommer vara svårt att få till finansiering till nya projekt, säger Daniel Nord.

Fojab har en blandad portfolio men där en del är projekt för privata fastighetsägare inom kontor, hotell och restaurang.

– Inbromsningen gäller framförallt privata fastighetsägare. Nu hoppas vi att stat, regioner och kommuner satsar på nya projekt, säger Daniel Nord.

Annons

Nina Gunne

Relaterade artiklar:

Gå till nästa artikel