Gå till innehållet

Erfarna kommunarkitekter på nya jobb

Fyra kommunarkitekter med lång erfarenhet toppar veckans rapport om arkitekter som klivit vidare i jobbkarriären.

Ewa Wåhlin har rekryterats som stadsutvecklare på WSP. Hon har 15 års erfarenhet som planarkitekt och projektledare och kommer senast från stadsbyggnadskontoret i Stockholms stad där hon bland annat ansvarade för programarbetet för Södra Skanstull.

Johanna Wiklander blir ny stadsbyggnadsstrateg i Uppsala kommun. Hon kommer från jobbet som stadsarkitekt i Linköping och har tidigare arbetat på KTH Arkitekturskolan och på White arkitekter.

Åsa Lindborg, arkitekt, är ny planchef på Stadsbyggnadskontoret i Göteborgs Stad. Hon kommer närmast från Stenungsunds kommun där hon varit planchef/stadsarkitekt.

Maria Månsson Brink är ny översiktsplanearkitekt i Hässleholms kommun. Hon är landskapsarkitekt och kommer senast från jobbet som stadsarkitekt i Örkelljunga. Hon har tidigare arbetat i Ängelholms kommun och i Laholms kommun.

Adelina Mehra blir affärsutvecklingschef på Rikshem. Hon är idag projektutvecklingschef på Tobin Properties och var tidigare vd på arkitektkontoret Semrén och Månsson.

Johanna Engloo är ny handläggande arkitekt på Bornstein Lyckefors. Hon kommer senast från Kjellgren Kaminsky och har studerat vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och L’ENSAPM i Paris.

Fabian Sahlqvist är ny handläggande arkitekt på Bornstein Lyckefors. Han arbetade tidigare som handläggande arkitekt på White arkitekter. Han har studerat vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn och på Chalmers i Göteborg.

Galini Afentoulidou är ny arkitekt och certifierad sakkunnig av tillgänglighet på Tengbom i Göteborg. Hon kommer senast från Helhetshus och jobbade tidigare på Tengbom i Borås.

Ruth Boberg är ny landskapsarkitekt på Wi landskap. Hon är utbildad vid SLU Ultuna där hon bland annat fördjupat sig i utemiljöer för barn och unga. Hon kommer senast från Bergianska trädgården.

Mer att läsa